Özgür Özel gelecek seçim için net konuştu: "Cumhurbaşkanı adayı ben değilim”

Özgür Özel gelecek seçim için net konuştu: "Cumhurbaşkanı adayı ben değilim”
CHP lideri Özgür Özel, gelecek seçimde cumhurbaşkanı adayı olmadığını açıkladı. AKP ile olan normalleşme sürecine ilişkin de değinen Özel, "Gerekli görürsem gider Erdoğan ile bir daha konuşurum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve normalleşme sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Medyascope'dan Ruşen Çakır ve Göksel Göksu’nun sorularını yanıtlayan Özel, 2028’de yapılması planlanan seçimle ilgili “Ben kazanma ihtimalimiz olan bir seçimde kaybettirecek işler yapmam. Ben kendi adaylığımı dayatıp en doğru adayın seçilmesine mani olmam” dedi.

"AKP ile koalisyon yapacak" iddiası

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile koalisyon yapacağı iddialarıyla ilgili de konuşan Özel, “Acaba MHP gibi mi yapacak?’ diyorlar. Niye yapayım? İlk olarak ben partiyi iktidar yapmaya çalışıyorum. Ama ben bunu yaparken ortalama seçmenin ne hissettiğine bakarım” diye konuştu.

Özgür Özel, şöyle devam etti:

“Gelecekteki seçimin cumhurbaşkanı adayı ben değilim. Seçmenin, Erdoğan karşısında ayağa kalktı diye bana kızıp oy vermeyecek hali yok. Ama bizim partinin sözünü duyabilecek AK Parti’ye önceden oy vermiş seçmen şimdi kulaklarını hiç olmazsa kapatmıyor. Bu bütün göstergeler bunu gösteriyor. Bu yüzden ben her türlü bedeli ödemeye hazırım. Gerekirse kendimi feda edeceğim ama partiye bu seçimi kazandıracağım.”

"Cumhurbaşkanı adayı ben değilim"

Özel, CHP’nin Erdoğan’ı Meclis’te ayakta karşılamasıyla ilgili anket yaptıracaklarını söyledi. Özel, “CHP seçmeninin desteğinde azalma olabilir. Çok kötü aksettiriliyor. Sanki 2017’ye kadar kalkmadık. Daha önce sanki Abdullah Gül’e kalkmamışız gibi, Erdoğan’a kalkmamışız gibi, 2021’de kalkmamışız gibi” diye konuştu.

Özel, “Gelecek seçimin cumhurbaşkanı adayı ben değilim. Seçmen Erdoğan’ın karşısında kalktı diye bana kızıp adaya oy vermeyecek hali yok. Bizim partini duyacak dünya kadar seçmen var. AK Parti’ye önceden oy vermiş bu seçmenler şimdi kulaklarını hiç olmazsa kapamıyor” dedi.

CHP’yi muhalefetten kurtarmak istediğini söyleyen Özel, “Bir tanesi çıkmış, ‘Biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız’ diyor. Partinin oyu yüzde 1,5. Bizden giden tepki oylarını alıyorsun. Meclis’teki her konuşmanı biz devrettik geçmişte” diye konuştu.

Kaynak:medyascope

Öne Çıkanlar