Özgür Özel: MHP-AKP ittifakının devam ederse Sinan Ateş cinayeti çözülemez

CHP lideri Özgür Özel, Sinan Ateş cinayeti duruşmasıyla ilgili yaptığı açıklamada AKP-MHP ittifakı devam ettikçe dava, adalete kavuşamaz" dedi. Özel, cinayetin aydınlığa çıkarılması için MHP lideri Devlet Bahçeli'yi işaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuk olduğu Bahar Feyzan'ın YouTube kanalında Sinan Ateş cinayeti duruşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP-AKP ittifakının devam ettiği sürece davanın adalete kavuşamayacağını belirten Özel, "Normal bir demokraside kimse başkentin ortasında bir cenazeyi ortada bırakmaz, bunlar bıraktılar. Bir tweet atmadılar, bir taziye vermediler. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nın cenaze namazına gitmediler" diye konuştu.

İddianamenin 16 ay genel ve yerel seçimi beklediğini ifade eden Özel, "Bugünkü tiyatroya göre hem alalade bir cinayet, siyasi bağlantıları yok. Hem 16 ayda iddianame yazılmıyor. Alalade cinayetlerde iddianameyi 18 günde yazıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"Devlet Bey de 'İşin ucu nereye giderse gitsin' derse..."

Cinayete sis perdesini indirmeye çalıştıklarını belirten Özel, devamında şunları söyledi:


"Sis perdesi indirmeye çalışıyorlar. Eğer MHP'deki o klik MHP'de etkili olur ve MHP-AKP ittifakı devam ederse bu dava adalete kavuşamaz. Ama AKP 'Ne olursa olsun suçlular ortaya çıksın' derse, ki bunu Devlet Bey derse derler, Devlet Bey de 'İşin ucu nereye giderse gitsin' derse... Ben bir yerde diyeceğini düşünüyorum, demesi gerektiğini düşünüyorum…"

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar