Otomobilinin Bolu’da olduğu iddianamede yer almıştı: Tahliye edilen Serdar Öktem kimdir?

Otomobilinin Bolu’da olduğu iddianamede yer almıştı: Tahliye edilen Serdar Öktem kimdir?
Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada kritik sanıklardan biri Avukat Serdar Öktem’di. Öktem tahliye edildi. Telefonunun şifresini hatırlamadığını söyleyip polislere vermeyen Öktem’in otomobilinin de Bolu’da olduğu iddianamede yer almıştı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı.

Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada kritik sanıklardan biri Avukat Serdar Öktem’di. Öktem’in dosyası ayrıldı ve tahliye kararı verildi.

Serdar Öktem “Iphone” marka telefonunun şifresini, geçirdiği Covid hastalığı nedeniyle hatırlamadığını söyleyip polislere vermemişti. Öktem duruşmadaki savunmasında da “Hatırlasam bile şifremi vermezdim” demişti.

MHP’li avukat Serdar Öktem aynı zamanda MHP İstanbul Milletvekili adayı da olmuştu. Sinan Ateş cinayeti davasında azmettirici olarak yargılanıp müebbet hapis cezası alan Doğukan Çep’in de daha önceki Gülsuyu davası yargılamasında avukatlığını Serdar Öktem üstlenmişti.

97-video-img.png

Serdar Öktem’le ilgili Bolu detayı

Serdar Öktem’le ilgili iddianamede de yer alan önemli detay otomobilinin Bolu’da tespit edildiğinin yer almasıydı.

DW Türkçe, Serdar Öktem'in Bolu'dayken PTS'ye takılan bir kamera görüntüsüne ulaşmıştı.

İşte o kare:

1719915770280-69536304-906.jpeg

Buna göre, Serdar Öktem'in kullandığı araç Bolu'da Karacasu Işıklar'da 11.37'de görüntüleniyor. Bu sırada Serdar Öktem'in önünde 14 AYY 148 araç seyrediyor. Söz konusu bu aracın dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı İsmail Akgül'ün babasına ait olduğu öğrenildi. Akgül, 14 Mayıs seçimlerinde MHP'den Bolu milletvekili seçilmişti.

Öktem'in Bolu'da gittiği tespit edilen Karacaağaç Yaylası'nda yine MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül'ün babası Mehmet Akgül'ün evi bulunuyor. Soruşturma kapsamında cinayetten yaklaşık bir ay sonra 26 Ocak 2023 tarihinde bu evde polisler arama yapmıştı. Aynı zamanda MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül'ün babasına ait bu arabada da parmak izi incelemesi yapıldı. İncelemede, Akgül'ün parmak izi tespit edildi. Ancak tetikçinin bu evde kaldığına ve bu araçta taşındığına ilişkin bir delile ulaşılamadı.

Serdar Öktem 30 Eylül 2024 tarihli duruşmada şu savunmayı yapmıştı:

"Biz 16 ay iddianame bekledik ama yalan beyanların olduğu bir beyanname mahkemeye sunuldu. Şüpheli dahi değilken görüntülerim alındı. Hakkımdaki soruşturmanın gayriahlaki yapıldığını düşünüyorum. Birden fazla Cumhuriyet savcısı tarafından ifadem alınmasına rağmen tek bir savcıyla ifademin alınmış gibi gösterilmesi, ardından yaratılan algıyla, üç dakikada tutuklanmam için talimat verildi. Ben tutuklu olarak yargılanmayı kendime hukuki olarak izah edemiyorum. İfadem tarafıma dahi verilmedi. Haksız ve hukuka aykırı işlemler yapılmıştır. FETÖ’cülerin attığı tweetler iddianameye giriyor. Tahliyemi talep ediyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar