Özel'den tartışmalara cevap: Ayağa kalkma kararını eski genel başkanlara danışarak aldım

Özel'den tartışmalara cevap: Ayağa kalkma kararını eski genel başkanlara danışarak aldım
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Gazete Pencere’ye, ABD’de başlayan ve TBMM’de ayağa kalkma polemiği ile devam eden tartışmaları yorumladı, eleştirilere yanıt verdi

Yavuz Oğhan

Türkevi ziyaretinin başka New York Belediye Başkanı ile ilgili yolsuzluk iddialarının başka konular olduğunu vurgulayan Özgür Özel, Türkevi ziyaretini, “Normalleşme” stratejisinin bir parçası olarak değerlendirdi.

Ziyaret sonrası ilk açıklamasında, “Türkiye rüşvet verecek bir ülke değil” sözleriyle tartışılan Özgür Özel, açıklamasında on yıllardır Türkiye’nin mülkü olan Türkevi’nin meşruiyetinin tartışmaya açılamayacağına vurgu yapmak istediğini, bunun için de binanın tarihini anlattığını söyledi. Özgür Özel, yolsuzluk iddialarına ilişkin detayların belli olmasının ardında sürecin araştırılmasını istediğini belirtti, “Araştırılır, suç işleyenler varsa cezasını çeker. Bunu yapan Türkiye’ye en büyük kötülüğü yapmıştır” açıklamasını hatırlattı. İki açıklaması arasında 1,5 saat olduğuna da dikkat çekti.

3 eski genel başkana danıştım

Özel üzerinden yürüyen diğer bir tartışma da TBMM’nin yeni yasama yılının açılışında CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılama kararı.

Özel, “Ayağa kalkan olur, kalkmayan olur, karar CHP’nin tartışılmasını beraberinde getirmedi mi” sorusuna, “O risk her zaman var” yanıtını verdi. Bu riske rağmen ayağa kalkma kararı aldıklarını, Cumhurbaşkanının meşruiyetini tartışmanın kamuoyu önünde bir geçerliliği olmadığını hatırlatarak anlattı. Buna rağmen milletvekillerini serbest bıraktıklarını da söyleyen Özgür Özel, “Ayağa kalkmayacak olanlar odasından çıkmasın, Genel Kurul’a gelmesin demedik. Geçmişte buna benzer şeyler yaşandı. Ayağa kalkma kararımızı milletvekillerimize bildirdik. Ama bir zorunluluk getirmedik” dedi.

“Ben sokağı biliyorum” diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, normalleşme sürecine karşı çıkan bir kişi bile görmediklerini, ulaşmaya çalıştıkları AK Parti ve MHP seçmeninin kendisine, “Ben Cumhurbaşkanına oy verdim, sen neden tanımıyorsun” sorusunu sorduğunu söyledi, bu tartışmayı sürdürmenin faydası olmadığını vurguladı, kararı alırken 3 eski genel başkan ile istişare ettiği bilgisini verdi. Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin.

Özel, üç eski genel başkanın da ayağa kalkılması yönünde görüş beyan ettiği bilgisini paylaştı.

Refüze etmek olmazdı

Ve çok tartışılan Bahçeli diyaloğu.

Özgür Özel, Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki suçlamalarına çok sert yanıtlar verdiğini hatırlatarak başladı o diyaloğa ilişkin süreci anlatmaya. Resepsiyon salonunda Devlet Bahçeli’nin kendisine doğru geldiğini, hem yaşına hürmeten hem de siyaseten Bahçeli’nin el sıkışma isteğini görmezden gelmenin mümkün olmadığını, “Refüze etmek olmazdı” sözleriyle ortaya koydu.

Özgür Özel, Bahçeli’nin iki eliyle elini kavradığını ve "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah, bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor " sözlerini dile getirdiğini anlattı, “Celal Adan Bey bilir, ben bildiğimi söylerim” yanıtını verdiğini, bunun dışında bir yaklaşımın nezaketsizlik olacağını söyledi. Özgür Özel, tartışılan diyalogla ilgili konuşurken, kendisine bir adım atana 3 adım atma prensibi olduğunu da hatırlattı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar