Özel, Sinan Ateş kararını Gazete Pencere'ye yorumladı: Açıklanan cezalar asıl dosyadaki takipsizliğin işareti

Özel, Sinan Ateş kararını Gazete Pencere'ye yorumladı: Açıklanan cezalar asıl dosyadaki takipsizliğin işareti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasında verilen kararı Gazete Pencere’ye değerlendirdi.

Yavuz Oğhan

Özgür Özel, cezaların dava ile MHP arasında bir bağ kurulmaması için özenle seçildiğine dikkat çekti, iddianameye girenlere en ağır cezaların verildiğini böylece kamuoyunun tatmin edilmeye çalışıldığını vurguladı, bunu azmettiricilerin soruşturulduğu siyasi dosyada takipsizlik verileceğinin işareti olarak yorumladı.

Gazete Pencere Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtlayan Özgür Özel, “Öncelikle iddianamede ismi bulunanlara en ağır cezaların verildiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı, Serdar Öktem’in tahliyesininse başka bir gelişmenin işareti olduğunu vurguladı.

Özel’e göre iddianamede ismi bulunanlara ağır ceza verilmesinin nedeni, yaralanan kamuoyu vicdanını tatmin. CHP Genel Başkanı, hüküm kurulurken MHP ile en ufak bir bağ kalmaması için avukat Serdar Öktem’in tahliye edildiğini vurguladı. Özgür Özel hükümde dikkat çeken bu noktaların, asıl beklenen siyasi soruşturmada takipsizlik verileceğinin işareti olduğu görüşünde.

O dosyada, Olcay Kılavuz gibi MHP’nin eski milletvekili, Ahmet Yiğit Yıldırım gibi Ülkü Ocakları yetkilileri bulunuyordu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar