Köfteci Yusuf'un açıklamasına karşı bakanlık adım attı: İşte domuz etinin bulunduğu şubeler!

Köfteci Yusuf'un açıklamasına karşı bakanlık adım attı: İşte domuz etinin bulunduğu şubeler!
Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti tespitine dair yaptığı açıklamada bakanlığı suçlamıştı. Bakanlıktan yanıt gibi adım geldi. Domuz etinin hangi şubelerde olduğu açıklandı. Yusuf Akkaş domuz eti iddialarına ilişkin açıklama yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti tespit edilmesi sonrası 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesine alındı. Bakanlığın bu hamlesi Köfteci Yusuf'un açıklamasından hemen sonra geldi.

Köfteci Yusuf'un domuz eti skandalına ilişkin yaptığı ilk açıklamadan sonra Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Köfteci Yusuf'u 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesine ekledi.

Köfteci Yusuf'un bu listeye eklenmesiyle domuz eti çıkan şubenin de Bursa'da olduğu öğrenilmiş oldu.

ekran-goruntusu-2024-10-10-153008.png

Köfteci Yusuf ne açıklama yapmıştı?

Türkiye'yi sarsan 'domuz eti' skandalına ilişkin Köfteci Yusuf'tan ilk açıklama geldi. "Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır" denilen açıklamada top Tarım ve Orman Bakanlığı'na atıldı. Bakanlığın olumsuz analiz sonuçlarını ilgili şubeye hızlı şekilde tebliğ etmediğine dikkat çekilen açıklamada, "Olumsuz sonuçlar usule aykırı bir şekilde çok geç bildirildiğinden bu izlenebilirliği gerekli ölçüde sağlayamamaktayız" denildi.

Numune alma işlemi sırasında teknik hata yapıldığının belirtildiği açıklamada, "Usulsüzlükler içeren ve gerçeği yansıtmayan analiz sonuçları sonrasında Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü tarafından üretim tesisimizde yerinde yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuz sonuç ile karşılaşılmamıştır. Bilakis üretim tesisimizin hijyen ve diğer uygunluk koşullarını taşıdığı değerlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Yusuf Akkaş: Ben garip bir kuşum, bize bir kumpas kuruldu

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş domuz eti iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Akkaş, Sözcü TV'den Saygı Öztürk'e, "Başıma ne getirildiğini bilemiyorum. Yanımda çalışan 12 bin kişinin yüzünü kara çıkartmayacağım. 700’ü aşkın gıda mühendisi ve veteriner de var bünyemizde. Bu kadar kişi arasında bunu yapamazsınız. Ben garip bir kuşum. Bu olayın aydınlanması için tüm çabayı göstereceğim. Bize bir kumpas kuruldu. Kötüler iyilerden daha zeki iyiler her zaman kazanır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar