Araç Sahipleri Yıkılacak Çok Büyük Zam Geldi

Araç Sahipleri Yıkılacak Çok Büyük Zam Geldi
Türkiye'de elektrikli araç sahipleri tarafından yoğun olarak tercih edilen şarj ağı Trugo, şarj fiyatlarına zam yapma kararı aldı. Şirket, yeni tarifeleri resmi internet sitesinden paylaştı.

Türkiye'de elektrikli araç sahipleri tarafından yoğun olarak tercih edilen şarj ağı Trugo, şarj fiyatlarına zam yapma kararı aldı. Bu kararın ardından şirket, yeni tarifeleri resmi internet sitesinden paylaştı.

Uzun bir süredir sabit tutulan şarj ücretlerine yaklaşık yüzde 20 oranında zam geldi. Trugo'nun hızlı şarj hizmeti sunduğu istasyonlarda, 16 Ağustos 2024 itibarıyla geçerli olacak yeni fiyatlar açıklandı.

Yeni fiyat listesine göre, DC Şarj ücreti yüzde 20,15 artışla 9,60 TL/kWs'ye yükseldi. AC Şarj fiyatı ise yüzde 16,97 zamla 6,96 TL/kWs olarak belirlendi.

thumbs-b-c-ed4b877c14b49992e596292222040e54.jpg

ELEKTRİKLİ ARAÇ NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR?

2021 yılında elektrikli araç satışları 6,6 milyona yaklaşarak rekor kırdı. İklim değişikliğinin etkilerinin artması, çevre dostu ulaşım çözümlerine olan talebi artırırken, elektrikli araçlar giderek daha fazla tercih edilmeye başlandı. Peki, elektrikli araçlar ile geleneksel fosil yakıtlı araçlar arasındaki temel farklar neler?

Elektrikli araçlarla fosil yakıtla çalışan araçlar arasındaki en büyük fark, motor teknolojisinde yatıyor. Benzinli araçlarda, yakıt ve havanın karışarak sıkışması ve yanması sonucu ortaya çıkan enerji, içten yanmalı motorları çalıştırıyor. Bu süreç, motorun güç üreterek aracı hareket ettirmesini sağlıyor. Elektrikli araçlarda ise motorlar, elektromıknatıslar kullanarak elektrik enerjisini mekanik enerjiye dönüştürüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar