RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in gizemli mesajının sırrı aydınlandı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in gizemli mesajının sırrı aydınlandı
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in sosyal medyada yaptığı açıklama kafalarda soru işaretine neden olmuştu. Şahin'in gizemli mesajının sırrı belli oldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Şiddet içerikli yayınlarla yaptığımız mücadele bundan sonra yeni bir aşamaya geçiyor" diyerek dikkatleri üzerine çekti.

Şahin'in açıklamasında, "Artık uyarılardan ziyade denetim süreçlerimiz aktif olacaktır" ifadesiyle birlikte bazı soru işaretlerine neden oldu.

ekran-goruntusu-2024-10-10-172323.png

RTÜK Başkanı Şahin'in gizemli mesajının sırrı ortaya çıktı.

Edirne Valiliği'nin yaptığı açıklamada 2 erkek çocuğun tacize uğramasıyla ilgili olayın faillerinin yakalandığı bildirildi.

9 Ekim 2024 tarihinde, çocukların fotoğraflarının çekilmesi suretiyle tacizde bulunulduğu iddiasıyla ailelerin yaptığı şikayetler üzerine, yabancı uyruklu bir şahıs gözaltına alındı ve tutuklandı.

Valilik, çocuğun yüksek yararını gözeterek adli makamlarca yayın yasağı ve gizlilik kararı alındığını duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için yayın yasağına riayet edilmesi gerektiğini vurguladı.

Valilikten açıklama: Aileler şikayetçi olmuştur

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada,

''09.10.2024 tarihinde ilimizde 2 erkek çocuğun fotoğraflarının çekilmesi suretiyle tacizde bulunulduğu iddiasıyla, aileler şikayetçi olmuştur. Derhal emniyet güçlerimizce olayın faili olduğu tespit edilen yabancı uyruklu bir şahıs yakalanmış ve gözaltına alınmıştır. Daha sonra şahıs aynı gün adli makamlarca tutuklanmıştır.

Çocuğun yüksek yararı gözetilerek adli makamlarca olayla ilgili yayın yasağı ve gizlilik kararı verilmiş olup bu çerçevede soruşturma titizlikle yürütülmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'' denildi.

RTÜK'ten yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Edirne 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı kararı alındığını bildirdi. Şahin, "Edirne 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir istismar soruşturması kapsamında söz konusu olaya ilişkin sosyal medya dahil internet medyası, görsel, işitsel ve yazılı basın için yayın yasağı kararı almıştır. Delillerin toplanması ve soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi açısından verilen yayın yasağı kararına titizlikle riayet edilmesi önemlidir. İlgili yargı kararına uyulmayarak yasağı ihlal eden medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Basınımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-10-10-180720.png

Ayrıca, yasağı ihlal eden medya kuruluşları hakkında cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar