Kadınlar, birçok ilde Ayşegül ve İkbal için sokaklara döküldü

Kadınlar, birçok ilde Ayşegül ve İkbal için sokaklara döküldü
Fatih'te Semih Çelik'in Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner'in katletmesi birçok ilde kadınlar tarafından protesto edildi.

İstanbul’un Fatih ilçesinde 4 Ekim Cuma günü,19 yaşında İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in Semih Çelik tarafından vahşice katledilmesine birçok ilde tepkiler yükseliyor.

Kadın cinayetleri başta Yıldız Teknik, Medipol Üniversitesi, Mimar Sinan ve İstanbul Üniversitesi başta olmak üzere birçok ilde ve üniversitelerde protesto edildi.

universite-ogrencileri-ayaklandi-yasamak-istiyoruz-adalet-istiyoruz-nvt4.webp

"Adalet istiyoruz"

Beykoz'daki yerleşkesinde öğrenciler, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in katledilmesini protesto için toplandı. "Hak, hukuk, adalet", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganları atan öğrenciler, "Adalet sarayı değil adalet istiyoruz" yazılı pankart açtı.

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt girişinde toplanan öğrenciler, "Yaşamak istiyoruz, adalet istiyoruz!" diye haykırdı. "Koruma, aklama, yargıla" sloganı atan öğrenciler, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istedi.

sokak.jpg

"İstanbul Sözleşmesi uygulansın"

Saat 15.00 sıralarında İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt kapısında toplanan öğrenciler "Yaşamak istiyoruz, Adalet istiyoruz" diye haykırdı. "Koruma, aklama, yargıla" sloganı atan öğrenciler, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istedi.

Erkek öğrencilerin de destek verdiği eylemde, son dönemde katledilen kadın ve çocukların isimleri okundu. İsimler okunurken, kalabalıktan "Yaşıyor" şeklinde karşılık verildi.

İstanbul Üniversiteli Kadınlar adına basın açıklamasını Sena Akay okurken, "Kadın cinayetleri politiktir", "Katillerden hesabı kadınlar soracak", "Asla yanlız yürümeyeceksin", "Geceyi de sokakları da meydanları da terk etmeyeceğiz", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganları atıldı.

Eskişehir sokağa döküldü

Eskişehir'de de kadınlar, son zamanlarda meydana gelen olaylara tepki göstermek amacıyla sokağa döküldü Yaşanan katliamlara karşı ses çıkaran kadınlar, "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganı attı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar