İstanbul Valisi tepki gösterdi; CHP'li belediye başkanından fotoğraflı yanıt geldi: 'Velilerin temizlik yaptığı okul...'

İstanbul Valisi tepki gösterdi; CHP'li belediye başkanından fotoğraflı yanıt geldi: 'Velilerin temizlik yaptığı okul...'
İstanbul Valisi Davut Gül, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın “Devlet yetmiyor, izin versinler okulları temizleyeceğiz” sözlerine sert yanıt verdi. Gül, "Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül ile Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan arasında başlayan 'temizlik' tartışması büyüdü.

Vali Gül, Resul Emrah Şahan'ın “Şişli’deki bütün pis okulları temizleyeceğiz. Bana bir fotoğraf geliyor, veliler okul temizliyor. Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü. Bunu kabul edin artık" sözlerine çok sert tepki gösterdi.

"Yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler"

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler" ifadelerini kullandı.

Davut Gül'ün açıklamasının ardından Şahan'dan da yanıt gecikmedi.

Şahan da Gül'ün açıklamasına şu yanıtı verdi:

"Sayın Valim, sizden takdir beklerken sitem duymak bizi üzdü. Ben de seçilmiş bir kamu yöneticisi olarak belirtmek isterim ki, Milli eğitimimiz de belediyelerimiz de devletin kurumlarıdır. Hepimizin amacı evlatlarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağlamaktır.

Sizi bilgilendirmemiş olabilirler fakat bu fotoğraf, Şişli’de velilerin temizlik yaptığı bir okuldan… Biz kamu hizmetinin nasıl verildiğini görmek için yurttaşımıza bakıyoruz. Yurttaş, devletin aynasıdır. Bu fotoğrafla gördüğümüz ise okulu temizlemek zorunda kalan velilerdir. Takdirlerinize sunarız."

ibgfd.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar