Herkes kendisi yapmaya başladı. Bakın şefler köfteyi nasıl lezzetlendiriyor

Herkes kendisi yapmaya başladı. Bakın şefler köfteyi nasıl lezzetlendiriyor
Son dönemde köftecilerle ilgili iddialar gündeme gelirken vatandaşlar köfteyi kendisi evde yapmaya başladı. Bakın köfte tarifi nasıl.

Son dönemde köftecilerle ilgili çeşitli iddiaların gündeme gelmesiyle birlikte, vatandaşlar artık köftelerini evde kendileri yapmayı tercih etmeye başladı. Ev yapımı köfte, hem sağlıklı hem de lezzetli olmasıyla biliniyor. Eğer siz de evinizde leziz bir köfte yapmak istiyorsanız, işte size pratik bir köfte tarifi.

maxresdefault-002.jpg

KLASİK KÖFTE TARİFİ

İşe en basitinden klasik köfte tarifi ile başlayalım. Gereken malzemeler şunlar;

1 soğan

Yarım demet maydanoz

500 gr dana kıyma

1 yumurta

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

KLASİK KÖFTE NASIL YAPILIR?

Öncelikle soğanı rendeleyip maydanozu kıyın. Sonrasında kıyma, maydanoz, soğan, yumurta, zeytinyağı, isteğine göre baharat ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Bu yoğurma süresine göre malzemeler daha iyi bütünleşip dağılması önlenmiş olacaktır. Sonrasında yine keyfinize göre büyüklükte parçalar koparıp yassılaştırın. İçinin tam pişmesini istiyorsanız kalınlığına dikkat edin. Son olarak tavada ya da ızgarada pişirin.

Ev yapımı köfte tarifi bu kadar basit! Hazırladığınız köfteleri isteğe göre lavaş, ekmek veya pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar