Doktorlara Göre Airfryer Kullanmak Aslında Neden Çok Tehlikeli?

Doktorlara Göre Airfryer Kullanmak Aslında Neden Çok Tehlikeli?
Airfryer kullanırken dikkat etmeniz gerekenler. Bakın neden airfryer kullanırken dikkat etmek gerekiyor.

Son yıllarda popülerliği artan airfryerlar, düşük yağ ile gıdaların hazırlanmasını sağlayarak sağlıklı beslenmeye katkıda bulunabileceği düşünülen bir mutfak ekipmanıdır. Ancak, bu cihazların sağlık açısından bazı riskleri beraberinde getirdiği konusunda uzmanlar uyarıda bulunmaktadır.

Son yıllarda özellikle anneler ve sevgililer gününde en çok satın alınan hediyelerden biri olan airfryerlar, yemek hazırlama sürecini tepeden tırnağa değiştirdi.

maxresdefault-001.jpg


ÇOK SEVEREK KULLANIYORSUNUZ AMA...

Patates kızartması, patlıcan, et ve tavuk yemekleri başta olmak üzere, birçok yiyeceği tüketmeye hazır hale getiren ve bunu geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha düşük yağ oranları ile gerçekleştiren airfryerlar, yiyecekleri kısa sürede hazırlayarak sağlığın yanı sıra zamandan da tasarruf yapmamıza olanak tanıyor.

Bu kadar olumlu özelliklerinin ardından dünyada talep patlaması yaşayan teknolojik cihazlar hakkında doktorlar, önemli uyarılarda bulundu.

"AİRFRYERI GERÇEK ANLAMDA TEMİZLEMEK İMKANSIZ"

Kullanıcılara kolaylık sağlaması amacıyla airfryer markaları, makine parçalarını bulaşık makinesinde yıkanacak şekilde üretiyor. Bu özellik, birçok kişiyi satış aşamasında airfryer kullanımının tamamen temiz olduğuna ikna etse de, işin aslı oldukça farklı.

MAKİNENİN TAMAMINI TEMİZLEMEK İMKANSIZ

Doktorlar, makinelerde yer alan rezistansların her kullanımın ardından yağlandığını belirtirken, airfryerların iç kısmında büyük bir kir havuzu oluştuğuna dikkat çekiyor. Bu tür cihazları tamamen temizlemenin imkansız olduğunu belirten uzmanlar, 2 ya da 3 bölümü sökülerek temizleniyor olsa bile, airfryer kullanımında geleneksel kızartma tavalarının ve fırınların temizliğine ulaşmanın imkansız olduğunu vurguladı. (Fotoğraflar: Youtube.com)

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar