İBB meclisinde AKP'li üyeden İkbal ve Ayşenur için skandal sözler! 'Nevrotik flört ilişkisi' dosyaya girmiş

İBB meclisinde AKP'li üyeden İkbal ve Ayşenur için skandal sözler! 'Nevrotik flört ilişkisi' dosyaya girmiş
İBB Meclisi'nin AKP'li üyesi Işıl İlgin Oktay'ın, Semih Çelik tarafından katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil ile ilgili sözleri büyük tepki çekti. Oktay,"Öldürülen evlatlarımızın nevrotik flört ilişkisinin olduğu soruşturma dosyasına girmiştir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin (İBB) ekim ayı oturumları Saraçhane’deki başkanlık yerleşkesinde gerçekleşti.

Gündem dışı konuşmalarda AKP’li Meclis Üyesi Işıl İlgin Oktay ise Eyüpsultan ve Edirnekapı Surları'nda Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil ile ilgili skandal ifadeler kullandı.

Oktay, Semih Çelik'in sabıkasız olduğunu ifade ederken katlettiği İkbal ve Ayşenur'un 'nevrotik flört' ilişkisi içinde bulunduğunu öne sürdü.

"Fail sabıkasız..."

Oktay'ın büyük tepki toplayan sözleri şu şekilde:

Geldiğimiz noktada özellikle infaz kanunundan kaynaklanan sorunlar masaya yatırılmış, koşullu salıverilme şartlarında ve katalog suçlarda değişikliklere ve daha da etkin uygulamalara fırsat veren iyileştirmelere ihtiyaç olduğu mevcut düzenlemelerin toplumda sosyal medya tarafından manipüle edilen bilgi kirliliğinin de verdiği rüzgarla cezasızlık algısı yarattığı görülmüştür. Somut menfur olaylara dönük bu acı vakalar değerlendirildiğinde şiddet sebebinin 6284 sayılı kanunun etkin uygulanıp uygulanmadığıyla ilgili bir sorun veya zaafiyetten kaynaklanmadığı da görülmektedir. Nitekim intihar eden fail sabıkasız olup hakkında ne başkası ne de rahmetli kızlarımız tarafından bir şikayet yapılmamış tedbir kararı alınmamış, fail aleyhine bir yargılama ve soruşturmanın da olmadığı görülmüştür.

"Nevrotik flört ilişkisi..."

Failin madde bağımlısı olduğu, ruhsal problemlerinin olduğu hatta öldürülen evlatlarımızın nevrotik flört ilişkisinin olduğu ve hatta İkbal kızımızın da bir yıl kadar önce intihara teşebbüste bulundukları bilgisi de soruşturma dosyasına girmiştir. Kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarında İstanbul Sözleşmesi'nin feshiyle kadına yönelik politikaların zedelendiği iddiası bu yüzden tamamen yanlıştır. Ve hatta bilinçli bir çarpıtmadır. İstanbul Sözleşmesi yürürlükteyken 2017 - 2020 yılları arasında bin 234 kadın sözleşmenin feshi sonrasıysa toplamda bin 184 kadın ne yazık ki ölmüştür. Bir tek kadınımızın değil ölmesini gözünden yaş düşmesini bile istemeyiz

:

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar