Hem Erdoğan’ın yanında hem de AKP’li gençlere eğitimdeydi: SADAT kurucusuna milyarlık devlet ihaleleri

Hem Erdoğan’ın yanında hem de AKP’li gençlere eğitimdeydi: SADAT kurucusuna milyarlık devlet ihaleleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlarla çeşitli toplantılarda yer alan SADAT kurucularından Mehmet Naci Efe, Ekol Grup Güvenlik şirketiyle devletten milyarlık ihaleler aldı. Efe, AKP’li gençlerin yer aldığı TÜGVA’da eğitimler vermişti.

Caner Taşpınar

SADAT kurucularından Mehmet Naci Efe…

SADAT’ın ikinci büyük hissedarıydı.

1999 yılında Ekol Grup şirketini kurdu.

Şirketi tanıtan videolarda, Mehmet Naci Efe’nin akademisyen ve SAT komandosu olduğu, özel birliklerde görev yaptığı bilgileri aktarıldı.

Özel güvenlik şirketinin portföyünde Bakırköy Adliyesi, Anadolu Adliyesi, Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi kurumlar var.

Mehmet Naci Efe, şirketin internet sitesinde profesyonel orduyla ilgili bir de makale paylaşmıştı.

Ekol Grup Şirketleri, 81 ilde, toplamda 7 bin 500 çalışanı olan bir firma… Ekol Poligon, Beştepe, MN Akademi şirketleriyle birlikte 7 farklı şirketi bulunuyor. Bu şirketlere yakın zamanda Mucize Hukuk ve Libra Hukuk danışmanlık şirketlerini de ekledi. Hatta, bu son iki şirketin açılışından sonra AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun ziyareti olmuştu.

me6.png

Adliyeleri koruyan bu güvenlik şirketinin internet sitesinde, faaliyetleri arasında “Ülke Sınır Güvenliği” bulunuyor. Bakın bu başlık altında verilen eğimler nelermiş:

“Bomba Uzmanı Temel Eğitim Kursu, Stratejik Tesislerin Güvenliği Risk Analizi, KBRN – Kirli Bomba Eğitimi, Tehlikeli Madde Taşımacılığı Danışmanlığı, Patlayıcı Madde Tespit Ekipmanları. Farkındalık Eğitimleri.”

mehmet-naci-efe-mehmet-tek-sadat-adnan-tanriverdi.jpg

Mehmet Naci Efe (Solda), SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi (ortada) ve SADAT'ın bugünkü Başkanı Melih Tanrıverdi (sağda).

Mehmet Naci Efe, AKP’li bakanlar ve siyasetçiler, büyükelçiler, kaymakamlar, valiler ile farklı programlarda boy gösteriyor.

Hayatını kaybeden SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti sırasında, Mehmet Naci Efe de heyetindeydi.

151145652-foto-3.jpg

SADAT hissedarları listesi

Mehmet Naci Efe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) “Genç Yönetici Okulu” programında eğitimler verdi.

151146198-foto-2.jpg

Erdoğan ve bakanlarla yakın temaslar

Mehmet Naci Efe, AKP Manisa İl Başkanlığı’nın çeşitli toplantılarına katılarak sosyal medyadaki paylaşımlarında da “AKP’li” olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Şubat 2024’teki Manisa ziyaretinde Erdoğan’ın yanında yer aldı.

me1.png

Mart 2024’teki Antalya Diplomasi Forumu’nda Dışişleri Bakanlığı bürokratları ve Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile 5 Mart 2024’te birlikteydi.

me2.png

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da görüşme yaptı.

AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ile birlikte hem AKP toplantılarına hem de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantılara katıldı.

me3.png

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı görevine getirilen Hakkı Susmaz’ın da Manisalı hemşehrisi olduğunu vurgulayıp ziyaret etti.

me4.png

me5.png

Külliye’den çıkmadı, milyarlık devlet ihalelerini kaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlarla çeşitli toplantılarda yer alan SADAT kurucularından Mehmet Naci Efe’nin Ekol Grup Güvenlik şirketiyle devletten milyarlık ihaleler alması dikkat çekti.

Mehmet Naci Efe, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlarla görüşmelerine denk gelen tarihlerde ihaleleri kaptı.

1 Nisan 2024’te Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’den 3 milyar 391 milyon 459 bin 228 TL’lik ihale aldı.

30 Mart 2024’te Elektrik Üretim A.Ş.’den 27 milyon 996 bin 103 TL,

1 Şubat 2024’te Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nden ise 18 milyon 927 bin 450 TL’lik ihale aldı.

Mehmet Naci Efe’nin Ekol Grup şirketi aldığı üç ihaleyle toplamda 3 bin 985 güvenlik personeliyle hizmet vereceğini belirtti.

c5746fac-19ba-490f-8299-0fc377e30301.jpg

SADAT’ın silah sattığını anlatmıştı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs 2022’de Beylikdüzü'nde bulunan Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (SADAT) önüne gitmişti. O dönem yöneticisi olduğu SADAT’a ilişkin açıklama yapan Mehmet Naci Efe, SADAT’ın silah satışı yaptığını şöyle anlatmıştı:

“Ben SADAT’ın ortaklarından biriyim ve yönetim kurulundayım. İnternet sitesinde eğitim verildiği yazsa da eğitim vermiyoruz. ASELSAN’ın, Makina Kimya Endüstrisi’nin (MKE) ürettiği ürünleri, yurtdışında müttefik olduğumuz ve ülkemizin izin verdiği ülkelere götürüp satıyoruz. Örneğin; bir müttefik ülke bizden teklif istiyor ve biz her yere yazıyoruz. Dışişleri Bakanlığı’na yazıyoruz, ‘Bu ülke bizden teklif istedi’ diyoruz. ‘Tamam, sıkıntı yok’ denirse, örneğin MKE'nin ürününü istemişse onlarla bir araya getiriyoruz. Sonra ‘Ben bunu nasıl kullanacağım?’ diye sorduklarında da anlatıyoruz. SADAT, Türkiye’den izinsiz teklif dahi vermedi. Ben vatanımda üretilen ürünü Afrika ülkelerinde, İslam ülkelerinde pazarlayan ve satan bir kurum haline geliyorum. Bedava hizmet veriyorum ne güzel.”

Mehmet Naci Efe’nin eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüşmeleri olmuştu.

devletin-urettigi-silahlari-yurtdisina-satiyoruz-demisti-sadat-in-ortakligindan-ayrildi-1114266-5.webp

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar