Fernas İşçileri'nin Meclis'e yürümesi Ankara sınırında engellendi: Kılıçdaroğlu'ndan destek geldi

Fernas Maden İşçileri'nin Ankara'ya yürümesine izin verilmedi. İşçilerin önü çevik kuvvet ve polis ekipleri tarafından kesildi. CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, işçilerin direnişine, "Alın terinin karşısında hiç kimse duramaz" diyerek destek verdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde AKP'li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik isimli şirkette çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madencilerin direnişi 8. gününde de sürüyor.

Manisa'dan başladıkları yürüyüşe Ankara sınırında polis engel oldu.

Fernas Maden işçileri yürüyüşlerinin 8. gününde Ankara'da önü kesildi. Çevik kuvvet ile barikat kuran polis ekipleri yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyleyerek yürüyüşü engelledi.

kilicdaroglu.jpg

Kılıçdaroğlu'ndan Fernas Maden İşçilerine destek

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’ya girişleri engellenen Fernas Madencilik işçilerine destek verdi. İşçilere seslenen Kılıçdaroğlu, “Asla ve asla endişe etmeyin. Sizin haklarınız almanız için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz, bütün mücadeleyi vereceğiz” dedi.
AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik’te işçiler, 25 Eylül’de iş güvenliği ve düşük ücretleri protesto etmek amacıyla Manisa’nın Soma ilçesinden Ankara’ya yürüyüş başlattı. Ankara’nın Polatlı ilçesine doğru başlattıkları yürüyüşleri sekiz gündür devam eden madenciler, bugün polis engeliyle karşı karşıya kaldı.

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, destek için madencilerin yanına geldi. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, “Önce sizlere teşekkür ederim bunu ifade edeyim. Bir anayasal hakkın işçilerin elinden alınmasını kimse kabul edemez. Ancak tek adam rejimlerinin bulunduğu ülkelerde işçiler haklarını almakta zorlanıyorlar. Anayasada grev hakkı var. Anayasada toplu sözleşme hakkı var, sendika hakkı var. Şimdi işçiler sendikalaşmak istiyorlar, haklarını aramak istiyorlar. Ta Manisa Soma’dan buraya yalın ayak gelebiliyorlar ve haklarını aramak istiyorlar. Şimdi düşünebiliyor musunuz işçiler alın teri dökerek çalışarak ve kazanarak ülkenin ekonomisine katkı vermek istiyorlar. Bunun için mücadele veriyorlar bunu için çalışıyorlar. Haklarının ellerinden alınmasını kabul etmiyorlar ve bunun için aileleriyle ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyorlar.” dedi.

"CHP'li vekiller Meclis'te seslerini duyuracaklar"

“Buradan saray rejimine sesleniyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Buradaki işçilerin haklarını almasını neden engelliyorsunuz? Neden karşı çıkıyorsunuz, hangi gerekçe ile karşı çıkıyorsunuz? Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili arkadaşlarım şu anda buradalar, Meclis’le görüşme yapıyorlar bu arkadaşların parlamentoda kendi seslerini duyurmasını sağlayacaklar. Bu konuda görüşmeler devam ediyorlar. Umarım kısa süre içerisinde bu görüşme gerçekleşir ve işçilerimiz de haklarını elde etmiş olurlar.”

"Alın terinin karşısında hiç kimse duramaz, alın teri kutsaldır"

Kılıçdaroğlu, “Buradan tüm işçi kardeşlerime seslenmek isterim: Asla ve asla endişe etmeyin. Sizin haklarınız almanız için elimizden gelen büyün çabayı göstereceğiz, bütün mücadeleyi vereceğiz. Az önce Sinan Ateş’in davasından buraya geldim. O dava devam ediyor, sizin davanız da Sinan Ateş’in davası kadar kutsal bir davadır doğru bir davadır. Alın terinin karşısında hiç kimse duramaz. Alın teri kutsaldır ve sizin haklarınızı almak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Siz eğer yalın ayak yürüyorsanız, bu ülke için yürüyorsanız, haklarınız için yürüyorsanız, hukuk devleti için yürüyorsanız sizin yanınızda durmak her yurtseverin görevidir. Ve bizler de sizin yanınızda duracağız. Bundan endişe etmeyin. Hakkınızı teslim etmeyen hiçbir kişinin bu ülkede yaşama hakkı da yoktur. Siz varsanız emek varsa bu ülkede o zaman değerler yücelmiş olur. Emek en yüce değerse bunun hakkının teslim edilmesi lazım. Biz size inanıyoruz, size güveniyoruz, sizin alın terinizin hakkının verilmesi için de her türlü çabayı göstereceğiz. Bundan emin olmanızı istiyorum. Hepinize Ankara’mıza başkentimize hoş geldiniz diyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle yürekten kucaklıyorum, hepinize başarılar diliyorum. Mücadeleniz hak mücadelesidir, hak mücadelesini de teslim etmek için de devleti yönetenlerin herkesin görevi vardır. Hiç kimsenin anayasayı çiğneme hakkı yoktur” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar