Fenerbahçe Yat Limanı'nın yeni sahibinin parası yok mu? Kalamış'a para Beştepe'de mi aranıyor?

Fenerbahçe Yat Limanı'nın yeni sahibinin parası yok mu? Kalamış'a para Beştepe'de mi aranıyor?
Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirmesinde ihaleyi kazanan iş insanı Vahit Karaaslan'ın yeterli sermayesi olmadığı için Beştepe'den yardım istediği iddia edildi.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirmesine ilişkin ihaleyi Diyarbakırlı iş insanı Vahit Karaarslan kazandı. İhalede ikinci büyük teklifi veren Koç Grubu daha önce iki kez ihaleyi kazanmış ancak ilkinde kendi vazgeçmiş, ikincisinde ise Erdoğan ihaleyi iptal etmişti.

Cumhuriyet yazarı Jale Özgentürk, iş insanı Vahit Karaarslan'ın gazetenin muhabirine 505 milyon doları taksitle ödeyeceğini ve projeye ilişkin hiç bir fikri olmadığını anlattığını aktardı. Özgentürk'e göre, yakınları bile Karaarslan'ın bu ihaleye neden girdiğini bilmiyor. Özgentürk, ihale sonrasına ilişkin "Kalamış’a para Saray’da aranıyor" başlıklı yazısında şu bilgileri aktardı:

"Aldığım duyumlara göre Vahit Karaaslan, yatırım ve ödeme için kaynak arayışında. Hatta bunun için Saray’dan bile destek arayışına girmiş. Ancak kredi faizlerinin yüzde 60’larda olduğu, tasarruf tedbirlerinin her kesimi inim inim inlettiği bir dönemde Karaaslan’ın öz sermaye olmadan bu yatırıma girebilmesi zor görünüyor.

İddialara göre özelleştirme taahhütlerini yerine getirme konusunda endişeleri var. Bu durumda da sözleşmeye göre ihale ikinci sırada bulunan Koç Grubu’na kalıyor. Tabii böyle bir gelişme yaşanırsa AKP’nin Koç Grubu’na yönelik tavrının ne olacağını kestirmek ise zor."

Kaynak:Cumhuriyet

Öne Çıkanlar