İsrail ve Hizbullah'tan karşılıklı hava saldırıları: Lübnan'da 5 çocuk hayatını kaybetti

Hizbullah, İsrail'in 7 ayrı noktasına katyuşa füzeleri ile saldırdı. İsrail de Lübnan’ın Başkenti Beyrut’un güneyindeki hedefleri vurdu. İsrail'in saldırılarında Lübnan resmi kanalının aktardığına göre 5 çocuk hayatını kaybetti.

İsrail'in yoğun bombardımanı sonrası Hizbullah bugün İsrail'e Katyuşa füzeleriyle saldırdı. Yapılan açıklamada 7 ayrı saldırının gerçekleştirildiği ifade edildi. İsrail'in saldırılarında Lübnan resmi kanalının aktardığına göre 5 çocuk hayatını kaybetti.

Saldırılarda ölü ya da yaralı olmadığı belirtildi.

İsrail de Beyrut'un güneyini vurdu

İsrail, Lübnan’ın Başkenti Beyrut’un güneyindeki hedefleri vurdu.

Açıklamada "Şu anda Ana Cephe Komutanlığı'nın direktiflerinde bir değişiklik yok. Değişiklikler olursa güncelleyeceğiz" denildi.

Hizbullah'a bağlı Al-Manar TV, saldırıyı doğruladı.

Şehrin güneyindeki Dahiyeh bölgesinde büyük bir patlama olduğu ve dumanların yükseldiği belirtiliyor. İsrailli yayın organı Kanal 12 Hizbullah’ın üst düzey bir yetkilisinin hedef alındığını iddia ediyor. İsrail Ordu Radyosundan yapılan açıklamaya göre ise hava saldırılarındaki hedef Hizbullah Komutanı İbrahim Akil'di.

İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada, Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine 60 roket atıldığı belirtildi. Ülkenin kuzeyindeki Safed şehri ve Celile bölgesi ile çok sayıda yerleşim yerinden siren sesleri yükselirken, roketlerden bazılarının imha edildiği aktarıldı. Daha sonra 70 roket daha ateşlendiği, bazılarının düşürüldüğü ifade edildi. Son olarak İsrail’in kuzeyindeki Meron Dağı bölgesine 20 roket daha fırlatıldığı kaydedildi. Hizbullah’ın şu ana kadar 150 roket ateşlediği vurgulandı.

Beklenen saldırı öncesi İsrail’deki sivillerden sığınaklara yakın noktalarda bulunmaları istenmişti. Safed kenti, Celile’deki birçok kasaba ve Golan Tepeleri’nin kuzeyindeki Ortal’da Lübnan’dan roket ateşleneceği yönünde uyarı sirenleri çalmaya başlamıştı.

Nasrallah ne demişti?

Lübnan merkezli Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, Lübnan’da İsrail tarafından çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak yaptığı saldırıyla ilgili, "İsrail 5 bin kişiyi aynı anda öldürmeyi amaçladı. 3 binden fazla kişi yaralandı. Bu bir savaş suçudur. Bunu bir savaş ilanı olarak nitelendirebiliriz" demişti.

Nasrallah dün yaptığı konuşmada İsrail'in saldırılarına karşılık vereceklerini ve İsrail'in kırmızı çizgiyi aştığını belirterek saldırı sinyallerini vermişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar