Melih Gökçek'in tüm mallarına haciz: Banka kartları blokeli, alışveriş dahi yapamaz!

Melih Gökçek'in tüm mallarına haciz: Banka kartları blokeli, alışveriş dahi yapamaz!
Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in tüm mal varlıklarına haciz kararı çıktı. Uzun yıllar avukatlık hizmeti veren Esennur Ezgi'nin talebi üzerine Gökçek'in banka kartlarına da bloke konuldu.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Ankara'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yönelik ihtiyati haciz kararı alındı. Gökçek’in eski avukatı Esennur Ezgi, uzun yıllardır alamadığı avukatlık ücretleri için mahkemeye başvurdu ve 2.5 milyon TL'yi bulan alacakları nedeniyle Gökçek'in tüm taşınır ve taşınmaz varlıklarına haciz konulmasına karar verildi. Gökçek'in banka kartlarına da bloke koyuldu.

ekran-goruntusu-2024-09-20-172331.png

Bir dönem Melih Gökçek'in davalarını takip eden ve bu süreçte avukatlık ücretini alamadığını belirten İstanbul Barosu’na kayıtlı Av. Esennur Ezgi, yaklaşık 7 yıl süren hukuk mücadelesi sonrası kazandı. İstanbul 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ezgi’nin 2.5 milyon TL'yi bulan avukatlık alacağı için ihtiyati haciz talebini kabul etti.

ekran-goruntusu-2024-09-20-172403.png

Kararın ardından İstanbul İcra Müdürlüğü devreye girerek, Gökçek’in taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına haciz uygulanması için harekete geçti. Gökçek’in iki ayrı bankada bulunan hesaplarına ve kartlarına bloke konuldu. Alışverişlerinde ve diğer işlemlerinde banka kartlarını kullanamayacağı duyuruldu.

Mahkemenin kararı ile birlikte, Gökçek’in mal varlıklarına dair geniş çaplı bir haciz süreci başlatıldı. Faiziyle birlikte toplamda 2.5 milyon TL’yi bulan alacaklar için 55 bankaya yazı gönderildiği ve bu süreçte Gökçek’in finansal hareketlerinin durdurulduğu öğrenildi.

Kaynak:HalkTV

Öne Çıkanlar