Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı! Cenaze tabut içinde Adli Tıp Kurumu'na gönderildi

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı! Cenaze tabut içinde Adli Tıp Kurumu'na gönderildi
Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı bugün saat 11.00 de açıldı. Garipoğlu’nun cesedi tabut içinde Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir, 'Kefen ve bez yoktu. Garipoğlu ailesinden kimse gelmedi' dedi

Münevver Karabulut'un ailesinin başvurusu doğrultusunda Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması yönünde karar aldı. Bugün saat 11.00'de gerçekleşen işlemler sırasında mezardan kemik örneği alındı.

Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'nda gerçekleşen fethi kabir işlemi, Münevver Karabulut'un ailesinin adalet arayışının bir parçası olarak hayata geçirildi. Jandarma ve polis ekipleri, olay yerine güvenlik tedbirleri alarak çalışmalara başladı.

Mezardan örnek alınıyor!

Savcı, polis, bilirkişi, adli tıp mezar başında yerini aldı. Garipoğlu'nun mezarından örnek alınıyor.

yeni-proje-1.png

Polis ekipleri mezarın bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda güvenlik amacıyla demir bariyerlerle tedbir aldı.

Gazetecilerin demir bariyerlerin arkasından çekim yapmasına izin verildi.

yeni-proje-3.png

Cem Garipoğlu'nun mezarına Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişiler geldi.

yeni-proje-2.png

Çalışmalar çevredeki ağaçların temizlenmesi ve mezarın çevresine branda çekilmesiyle başladı.

Mezardaki çalışmalar Cumhuriyet savcısının gözetiminde sürüyor.

yeni-proje.png

Garipoğlu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü

Cenaze tabut içinde Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

istanbul-cem-garipoglunun-cenazesi-adl-419820-116615.jpg

Epözdemir: Mezarda kefen ve bez yoktu

Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir açıklama yaptı.

Epözdemir, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

''2 tabaka vardı. İlk tabakada hiçbir şey yok 2'nci tabakada kefen bekliyorduk biz. Kefen ve bez yoktu. Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı. An itibariyle tutanağa da geçti. Ceset bütünlüğü kesinlikle yoktu. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Garipoğlu'nun yakınları teşhis bakımından bulunması talimatını vermişti. Ölenin herhangi bir yakını, bir ferdi ya da bir komşusu gelmediler sadece avukatları burada yer aldı. Bu nedenle kimlik teşhisi yapılamadı. 'Bizim müvekkillerimiz ise yeniden bir travma olmaması açısından gelmedi. Cenaze, Adli Tıp Morg İhtisas Dairesi Morg İhtisas Dairesi'ne götürülmek üzere yola çıktı. Özellikle varsa dişler incelenecek. Bizler burada itirazda bulunduk. Bu incelemenin Adli Tıp Teknik bakımından Garipoğlu ailesinden erkek bireylerin güncel DNA'larıyla yapılmasını istiyoruz. Geçmişte alınan örneklerle yapılmasının sağlıklı bir sonuç vereceğin emin değiliz.''

Sevil Atasoy: Toprağa bağlı olarak bütün bunlar olabilir

Adli Tıp Kurumu’nun temellerini atan Üsküdar Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Münevver Karabulut Ailesi Avukatı Rezan Epözdemir'in, 'Kefen ve bez yoktu. Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı.' açıklamasına ilişkin ''Toprağa bağlı olarak bütün bunlar olabilir.'' dedi.

Garipoğlu’nun kabrinin bulunduğu mezarlıkta nöbet tutuluyor

Öte yandan, polis ekiplerinin açılmasına karar verilen Cem Garipoğlu’nun kabrinin bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı’nda güvenliği sağlamak amacıyla nöbet tuttuğu görüldü.

Ne olmuştu?

Münevver Karabulut cinayeti 13 yıl önce Türkiye gündemine damga vurmuştu. Cem Garipoğlu tarafından öldürülen Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış hâlde bulunmuştu.

Katil zanlısı Cem Garipoğlu cinayetten sonra kaçmış cinayetten 197 gün sonra teslim olmuştu. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri'de 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde intihar etmişti.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, cezaevinde 9 yıl önce intihar eden kızının katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını istemiş ancak yargıdan bu talebe ret cevabı gelmişti.

Önce Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ardından Sulh Ceza Hakimliği, ardından ise Adalet Bakanlığı'na yapılan kanun yararına bozma başvuruları reddedilmişti.

Garipoğlu’nun 3 takıntısı

Mezarın açılacağı tarih, Cem Garipoğlu ile Münevver Karabulut arasındaki bir yazışmayı akla getirdi. İkili arasında geçen mesajlaşmada, Garipoğlu’nun “3” rakamına olan takıntısı dikkat çekti. Yazışmada 3'le ilgili yaşanan bir diyalogda Münevver Karabulut’un Cem Garipoğlu’na “Aklın hep 3 3 3'te” dediği görüldü. Münevver Karabulut, 3 Mart 2009'da öldürüldü. Bir dosyayı yedekleyen ve ismini "333" koyan Cem'in mezarının açılacağı günün 3 Ekim olması ilginç bir tesadüf olarak kayda geçti.

Münevver Karabulut hakkında

Münevver Karabulut, İstanbul'da 7 Mart 1991 tarihinde, aslen Bolu, Mengenli bir ailenin ilk çocuğu olarak doğdu. Babası Süreyya Karabulut aşçı, annesi Nagihan Karabulut ev hanımıydı. Beşiktaş'taki Bingül Erdem Anadolu Lisesi'nde son sınıf öğrencisi olan Karabulut, aynı zamanda üniversite hazırlık dershanesine de gidiyordu. Cinayetten yaklaşık bir yıl kadar önce Cem Garipoğlu ile tanıştı ve arkadaşlıkları başladı.

Dosyaya giren ‘Mayasız Ayini’

Cem Garipoğlu 3 Mart 2009 tarihinde cinayeti işlemiş, cinayetten 197 gün sonra 17 Eylül 2009 tarihinde İstanbul'da teslim olmuştu.

3 Mart 2009 akşamı Münevver Karabulut'un cesedi çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış hâlde bulundu. Yapılan adli tıp incelemesi sonucunda başı gövdesinden ayrılmadan önce bıçak darbeleriyle yaralandığı, daha sonra öldüğü tespit edildi. Yapılan adli tıp araştırmalarına göre Karabulut'un vücudunda 13'ü kafasında olmak üzere 29 kesik bulunduğu, başı gövdesinden sağken ayrıldığı tespit edildi.

Münevver Karabulut'un boynunun altında V şeklinde 2 kesik bulunması, diğer kesiklerin analizi, sırtında toprak bulunması; uzman görüşlerine göre sadist bir ayinde işkence edilerek öldürüldüğü öne sürüldü.

Davanın avukatlarından Rezan Epözdemir, cinayetin bir Yahudi ayini olduğunu iddia ettiği “Mayasız Ayini” belirtilerini taşıdığını ve bunun mahkeme kayıtlarına da geçtiğini söyledi.

İddiaya göre bu ayinde aile içinde 18 yaşına gelen erkek, rüştünü ispatlaması için genç bakire bir kızı öldürüp rüştünü ispatlar. Cem Garipoğlu, cinayeti işledikten sonra cesedi, dedesiyle babaannesinin Etiler'de oturduğu sitenin yakınındaki çöp konteynerine atmıştı. Avukat Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun cesedi babaannesinin evinin önüne bırakmasının, rüştünü ispatlaması yönünden ayinin belirtilerinden biri olduğunu iddia etti.

''Münevver Karabulut cinayeti, son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir''

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildiğini duyurmuştu:

Epözdemir, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

''Yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir. Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik. Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir. Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir.''

Garipoğlu ailesi, DNA örneği verdi

Cem Garipoğlu’nun ailesi, mezar açma işleminin ardından DNA örneği vermek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na geldi. Siyah camlı bir araçla kuruma gelen aile üyeleri, gerekli işlemleri tamamladıktan sonra aynı araçla kurumdan ayrıldı.

İlgili haberlere buradan bakabilirsiniz...

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar