Oğuz Murat Aci'nin babası: Adem abisini arayacağına 112’yi arasaydı

Oğuz Murat Aci'nin babası: Adem abisini arayacağına 112’yi arasaydı
Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un, Oğuz Murat Aci’nin ölümüyle sonuçlanan olay esnasına ait ses kayıtları ortaya çıktı. Aci'nin babası Özer Aci, "Keşke Adem abisini arayacağına 112’yi arasaydı, belki ambulans önce gelirdi" dedi.

Murathan Demircioğlu

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur'un olay sonrası yaşanan anlara dair ses kaydı ortaya çıktı.

Kayıtlarda, olay sonrası tanıdıklarını arayan Cihantimur, "Adem abi hemen gel. Adam ölüyor" ifadelerini sıkça kullandığı duyuluyor. Öte yandan Cihantimur ve arkadaşlarının 112 görevlilerine de yanıt vermemesi dikkat çekiyor.

'Adem abisini arayacağına 112’yi arasaydı'

Olay sonucunda hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci, ortaya çıkan ses kayıtları için Gazete Pencere'nin sorularını yanıtladı.

1kapak-5-001.png
Özer Aci

Aci, “Her şeyden önce kayıtları dinlemek acı vericiydi. Keşke Adem abisini arayacağına 112’yi arasaydı, belki ambulans önce gelirdi. Bir dakikanın bile hayati önemi vardı.

Bahsi geçen Adem abisinden sonra annesini (Eylem Tok) arıyor muhtemelen. Ses kayıtlarında araba pert oldu diyor ama yaralıya dair bir görüşme yok. Ambulans lafı geçiyor ama ambulansı arayan yok. Ses kayıtlarında yanıtsız bırakılan ses de SOS sonucu yapılan görüşme. Oraya bir bilgilendirme yapılıyor” dedi.

'Oğlumun da ailesi vardı'

Olay sonrası Eylem Tok’un, oğlu Timur Cihantimur’u o noktadan kaçırmasını değerlendiren Aci, “Annesinin kaza yerine gelerek çocuğunu alıp gitmesi annelik duygusundan kaynaklanıyor olabilir. Ama orada yaralı olarak yatan ve bir başına terk edilen Murat Aci’nin da ailesi vardı” İfadelerini kullandı.

‘İkisi de Türkiye’ye iade edilecek’

9 Ekim Çarşamba görülecek olan Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili karar duruşmasına yönelik değerlendirme yapan Özer Aci, oğluyla birlikte iade edileceğini ifade etti.

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart'ta ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur ile onu yurtdışına kaçıran annesi Eylem Tok'nun ABD'de tutukluk halleri devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar