Beyoğlu'nda kadına taciz! İki şüpheli 'tepkiler sonrası' yeniden gözaltına alındı

Beyoğlu’nda iki kişi, yolda yürüyen kadını duvara sıkıştırarak taciz etti. Çevredekilerin müdahalesiyle yakalanan şüpheliler gözaltına alındı. Serbest bırakılan tacizci erkekler hakkında 'tepkiler sonrası' yeniden gözaltı kararı verildi.

Edinilen bilgiye göre gece saatlerinde iki kişi sokakta yürüyen 25 yaşındaki İremşan A.’yı takibe etti.

Bir süre sonra kadının üzerine yürüyen şüpheliler, duvara sıkıştırıp taciz etmeye başladı. Çığlık atan kadını kurtarmak için çevredekiler müdahale etti.

''Amcamın kızı" diyerek çevredekilerden kurtulmak istedi

O sırada tacizcilerden biri, ''Amcamın kızı" diyerek çevredekilerden kurtulmak istedi. ''Amcanın kızı olsa ne olur" diyerek tepki gösteren vatandaşlar kadını tacizcilerin elinden kurtardı.

Şüpheliler olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

''Cinsel saldırı", ''uyuşturucu madde kullanmak suçları olan şüpheliler serbest

İremşan A.'nın şüphelilerden şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Şüpheliler Semir T. (31) ve Ömer K. (27) ise ifadeleri alınması sonrasında serbest bırakıldı. Semir T.‘nin ''cinsel saldırı", ''mukavemet", ''uyuşturucu madde kullanmak'', ''gasp" suçlarından Ömer K.’nın ise ''cinsel saldırı'', ''kasten yaralama", ''mukavemet", ''otodan hırsızlık" suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

Resim

'Tepkiler sonrası' yeniden gözaltı kararı

Gazeteci Emrullah Erdinç'in aktardığına göre; Beyoğlu'nda tacize uğrayan kadın, ailesi öğrenir diye tacizcilerden şikayetçi olmadığı için savcılık tarafından ikisi de serbest bırakılmıştı.

ekran-goruntusu-2024-10-04-150638.png

Görüntülerin ortaya çıkması ve tacizci erkekler hakkında 'tepkiler sonrası' savcılık o iki şüpheli hakkında yeniden gözaltı talimatı verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Beyoğlu İlçesi Şehit Muhtar Mahallesinde meydana gelen cinsel saldırı olayına ilişkin basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

''Sokak içerisinde yürüyen bir kadına cinsel saldırıda bulunan Ö.K. ve S.T. isimli şahıslar olay yerinde gezen Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında ''Cinsel Saldırı'' suçundan adli işlem başlatılmıştır.''

Resim

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar