AKP'li Şamil Tayyar'dan Mehmet Şimşek'e uyarı: 'Borsada iyi şeyler olmuyor'

AKP'li Şamil Tayyar'dan Mehmet Şimşek'e uyarı: 'Borsada iyi şeyler olmuyor'
AKP'li Şamil Tayyar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten borsa konusunda önlem almasını isteyerek, "Spekülatörlerin tezgahını bozun. Borsada iyi şeyler olmuyor" dedi.

AKP eski milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Borsa İstanbul'da spekülasyon yapanlara karşı önlem alınması yönünde çağrıda bulundu.

Mehmet Şimşek'le Antep'te siyaset yaptıklarını hatırlatan Tayyar, "Ekonominin direksiyonuna geçtikten sonra çok pozitif işler yaptı, kur koruma garabetine son verdi her şeyden önce. Ciddi mesafe alındı" dedi.

"En büyük eleştirim sosyal yönü"

Ekonomi politikasına eleştirileri olduğunu ifade eden Tayyar, "Uyguladığı ekonomi politikalarına yönelik en büyük eleştirim, özellikle sosyal yönünün zayıf olmasıdır. Başka eleştiriler de var. Fakat şunu söyleyeyim; devasa bütçe yönetip adını akçalı, kirli ilişkilerden uzak tutmayı başarmış namuslu siyasetçilerdendir. Aslında klasik manada siyasetçi bile sayılmaz, teknokrat yönü daha ön plandadır. Ahlaklıdır, dürüsttür" dedi.

"Borsada iyi şeyler olmuyor"

Şimşek'ten borsa konusunda önlem almasını isteyen Şamil Tayyar, "Biliyoruz ki iyi olmak yetmez, kötüden de uzak durmak gerekir. Hal, sirayet eder. Sayın bakanım, lütfen şu borsaya bir el atın. Küçük yatırımcıyı ‘sıfır faizli halk kredisi kaynağı’ olan gören spekülatörlerin tezgahını bozun. Borsada iyi şeyler olmuyor" uyarısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar