Abdullah Gül'ün eşinin çantasından para dolu 3 zarf çalındı:

Abdullah Gül'ün eşinin çantasından para dolu 3 zarf çalındı:
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünissa Gül, İngiltere'den ayırılırken Euro ve Sterlin olan 3 zarf kayboldu. Surece ilişkin inceleme devam ediyor

AKP kurucularından eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak için eşi Hayrünissa Gül ile İngiltere'ye gitti.

Toplantının ardından Türkiye'ye dönmek isteyen Gül çifti havalimanında şok yaşadı. İngiliz polisi, Hayrünissa Gül'ü diplomatik kurallara uygun olmayan bir biçimde birkaç kere aradı.

Abdullah Gül, duruma tepki gösterse de kriz yaratmamak için bir an önce uçaklarına binmek istedi.

Güvenliği geçtikten sonra Hayrünissa Gül, arama yapılan çantasında üç adet zarfın olmadığını fark etti.

Karar'dan Sema Kızılaslan'a açıklama yapan Gül'ün danışmanı Afşar, "Süreç takip ediliyor ama şu ana kadar kayda değer bir gelişme olmadı. Eğer yeni bir bilgi gelirse paylaşırız" ifadelerini kullandı.

Afşar, olayın medyada abartılı ve yanlış şekilde yansıtıldığını belirtti. Bazı internet sitelerinde "polis çantayı çaldı" gibi spekülasyonlar yapıldığına dikkat çeken Afşar, “Süreç takip ediliyor.” dedi.

Afşar'ın duruma ilişkin açıklaması şöyle:

“Hayrünnisa Hanım diplomatik kurallara uygun olmayan bir şekilde aranıyor ancak Sayın Cumhurbaşkanımıza bir arama yapılmıyor. Dönüş yolunda, uçağa binmeden önce çantasından üç adet zarfın kaybolduğunu fark ediyor. Bu zarfların içinde farklı para birimleri; dolar, euro ve sterlin vardı. Durumu fark ettikten sonra hemen bizim büyükelçiliğimize ve İngiliz yetkililere bildiriliyor. Her iki taraf da konuyu yakından takip ediyor. Süreç takip ediliyor ama şu ana kadar kayda değer bir gelişme olmadı. Eğer yeni bir bilgi gelirse paylaşırız.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar