Ehliyeti olanlara uyarı yapıldı. Vakit daralıyor, cezası büyük olacak

Ehliyeti olanlara uyarı yapıldı. Vakit daralıyor, cezası büyük olacak
Eski tip sürücü belgelerinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmemesi durumunda geçerliliğini yitireceğini belirten yetkililer, vatandaşları ehliyet yenileme işlemlerini zamanında yapmaları konusunda uyardı. Birçok vatandaş cezayla karşılaşabilir.

Eski tip sürücü belgelerinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmemesi durumunda geçerliliğini yitireceğini belirten yetkililer, vatandaşları ehliyet yenileme işlemlerini zamanında yapmaları konusunda uyardı. Yeni tip sürücü belgesi almak isteyen sürücülerin, randevu alarak gerekli evrakları tamamlayıp başvuruda bulunmaları gerekiyor.

hliyet yenileme işlemleri için Alo 199, e-Devlet veya https://randevu.nvi.gov.tr/ adresi üzerinden randevu alarak başvuru yapılabileceği ifade ediliyor.

Yeni tip ehliyet alma süreci oldukça hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Randevu alındıktan sonra, nüfus müdürlüklerinde gerekli işlemler tamamlanıyor ve yeni kimlik ve ehliyetler adrese kargoyla gönderiliyor.

Eski ehliyetlerin yeni tip ehliyetlerle değiştirilmesi için 7 ay gibi bir süre kaldığı belirtiliyor. Bu süre içinde sağlık raporu alınması ve gerekli harçların ödenmesi gerektiği vurgulanıyor. Yeni ehliyet, başvuru yapılan adrese kısa sürede kargolanıyor. Geçici bir süre için ehliyet yerine geçen belge de veriliyor ve yeni ehliyet teslim edildikten sonra bu geçici belge imha ediliyor.

Yenilenmiş ehliyetlerin süresi genellikle 10 yıl olarak belirlenirken, bazı ehliyet sınıfları için 5 yıl olarak belirlendiği ifade ediliyor.

Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezaları uygulanacağı belirtiliyor. Bu cezalar arasında ehliyetsiz araç kullanma, ehliyetine el konulan birinin araç kullanması, ehliyeti iptal edilen birinin araç kullanması gibi durumlar yer alıyor ve cezaların maddi boyutu da belirtiliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar