Ali Tezel ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zammı açıkladı

Ali Tezel ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zammı açıkladı
Ali Tezel, ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını açıkladı.

Ali Tezel, ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını açıkladı. Emeklilerin merakla beklediği bu açıklama, emeklilerin maddi durumlarını etkileyecek önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Tezel'in yaptığı açıklamaya göre, ocak ayında emekli maaşlarına bakın ne kadar zam yapılacak.

Pek çok emeklinin merakla beklediği Temmuz maaş zammı geçen ay belirlenmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 oranında zam yansıtılırken, memur emeklileri de yüzde 19,31 oranında zam gerçekleşti. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye geldi. Maaş artışının belli olmasının ardından ise gözler şimdiden Ocak ayına çevrildi. SGK Uzmanı Ali Tezel, maaş zammına ilişkin hükümetin rakamlarını açıkladı.

TÜİK tarafından 6 aylık enflasyon yüzde 24,73 olarak açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 zam verilirken memur emeklileri de yüzde 19,31 oranında maaş zammı yansıtıldı.

ali-tezel-youtube-4-3-1578896435.jpg

8 bin 23 TL ve altında kök aylığı alan emekliler yapılan maaş zammından yararlanamamıştı. Zamdan sonra 10 bin TL rakamına gelmeyen emeklilere iktidar harekete geçti.

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye getirildi. Ancak pek çok emekli yapılan zammı beğenmedi.

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye getirildi. Ancak pek çok emekli yapılan zammı beğenmedi.

Emekliler şimdiden gözünü Ocak ayına çevirdi. SGK Uzmanı Ali Tezel, Ocak ayında hükümet tarafından emekli, memur ve asgari ücrete yapacağı artış oranının açıkladı.

Tezel, “Ocak ayında tüm emekliye yüzde 7 zam gelecek. 2025 yılında asgari ücretliye ise yüzde 10,5 artış yapacaklar” dedi.

Tezel’in söylemlerine göre; en düşük emekli maaşı yüzde 7 zam ile 13 bin 375 TL’ye gelecek. Asgari ücret ise yüzde 10,5 zam ile 18,787 TL’ye gelmiş olacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar