81 İldeki ATM'lerde yeni dönem : Limitler Yeniden Değişiyor

81 İldeki ATM'lerde yeni dönem : Limitler Yeniden Değişiyor
ATM'lerde yeni dönem başlıyor. Para çekim limitleri yeniden değişiyor.

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyonun etkisiyle, tedavüldeki en yüksek banknotun hala 200 lira olması nakit para kullanımı konusunda ciddi zorluklara neden olmaktadır.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, nakit para kullanımını her geçen gün zorlaştırmaya devam ediyor. Sürekli artan fiyatların ardından milyonlarca vatandaş, nakit ihtiyaçlarını karşılamak için ATM'lerde uzun kuyruklar oluştururken, bankaların sunduğu günlük para çekim limitleri ihtiyacı karşılamıyor.

ATM'lere para yetiştirmekte zorlanan bankalar, geçtiğimiz aylarda 10 ve 20 liralık bölmeleri iptal ederek, bu alanlara da 200 liralık banknotlar yerleştirmiş ancak nakit ihtiyacını karşılamada başarılı olamamıştı.

PARA ÇEKME LİMİTLERİ YENİDEN DEĞİŞTİRİLECEK

Yılın ilk ayında birçok özel banka, günlük 5 bin TL olan ücretsiz para çekme limitini 10 bin liraya yükseltmişti. Ancak yılın ilk yarısında görülen yüksek enflasyon nedeniyle iğneden ipliğe her şeye peş peşe zam gelmesi, 10 bin liralık limitin yetersiz kalmasına neden oldu.

Gelen tepkilerin ardından Haziran ayında QR kodu ile para çekme limitlerini güncelleyen bankalar, birçok banka müşterisinin bu uygulamayı kullanamaması nedeniyle mağduriyetlere tam anlamıyla son verebilmiş değil. Israrlı taleplerin ve tepkilerin önüne geçemeyen özel bankaların, Ağustos ayında ATM'lerdeki para çekme limitini yeniden yükselteceği öğrenildi.

61f005d545d2a06528cc1800.jpg

Yeni uygulamada şu anda günlük para çekme limiti 7 bin 500 lira olan bankaların bu sınırı 12 bin 500 liraya yükselteceği öğrenilirken, halihazırda komisyonsuz para çekme limiti 10 bin lira olan bankaların ise bu sınırı 15 bin TL'ye taşıyacağı belirtildi.

SINIRI AŞANLARDAN FAHİŞ KESİNTİLER YAPILIYOR

Özellikle nakit ödeme ihtiyacı olan vatandaşlar, ATM'lerin fahiş komisyonlarının önüne geçebilmek amacıyla farklı bankalardaki hesapları arasında transferler yaparak, nakit çekimlerini parçalı şekilde farklı ATM'lerden gerçekleştiriyor.

Acil ihtiyaç durumlarında günlük çekim limitinin üzerinde yapılacak işlemler için yüzde 5'in üzerinde kesinti yapan ATM'lere milyonlarca vatandaş sert tepki gösterirken, birçok isim yeni getirilecek 15 bin liralık sınırın da yetersiz olduğunu savunmakta. (GerçekGündem)

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar