Beyoğlu Belediyesi harekete geçti: İnan Güney’den eğitim setini alamayan aileye ziyaret

Beyoğlu Belediyesi harekete geçti: İnan Güney’den eğitim setini alamayan aileye ziyaret
'Eğitim setini alamayan veliye öğretmenden mesaj: 'Almayacaksanız geri göndereceğim' başlıklı haberimizin ardından Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve beraberindeki ekip Çiçek ailesinin evini ziyaret etti.

Çocuğu birinci sınıfa giden Şilan Çiçek, okulun istediği eğitim setini alamadığı için sınıf öğretmeninden mesaj almıştı.

Öğretmenin ilettiği mesajda ‘Ödevleri birikti alamayacaksanız geri göndereceğim’ ifadeleri yer alıyordu.

Gazete Pencere duyurdu, Beyoğlu Belediyesi harekete geçti

Gazete Pencere’nin duyurduğu Çiçek ailesinin Hüviyet Bedir İlköğretim Okulu’na giden çocuğunun beslenme ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamadığı bilgisi üzerine Beyoğlu Belediyesi harekete geçti.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve beraberindeki ekip, Çiçek ailesini evinde ziyaret etti.

Ne olmuştu?

İstanbul Tarlabaşı'nda yaşayan, kızı Hüviyet Bekir İlköğretim Okulu'nda birinci sınıfa giden Şilan Çiçek, okulun istediği 500 lira değerinde olan eğitim setini alamadığı için sınıf öğretmeninden aldığı mesajı paylaşarak, çocuğunun beslenme ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi. Çocuğun da sınıf arkadaşları ile arasındaki ekonomik eşitsizliği derinden hissettiğini belirten Çiçek, yaşadıklarını Gazete Pencere'ye anlatmıştı

Öğretmenden eğitim seti mesajı: 'Alınmayacaksa geri göndereceğim'

Şilan Çiçek, hayat pahalılığı nedeniyle okulun talep ettiği beslenme ve kırtasiye ürünlerini almakta zorlandığını belirtti. Okulun istediği eğitim setini almayan Çiçek, şunları söyledi:

“Kızım birinci sınıfa gidiyor. Onun okula başlamasının hem sevincini hem de stresini yaşıyorum. Öğretmeni 500 liralık kitap seti istedi. Fakat bunu karşılayabilecek durumda olmadığım için alamadım. Öğretmeni bana bugün, ‘Ödevleri çok birikti, eğer kitabı alamayacaksanız geri yollayacağım’ diye bir mesaj attı.”

'Öğretmenin gönderdiği beslenme listesini alamıyorum'

Şilan Çiçek, yaşadıkları sorunun sadece eğitim seti ile sınırlı olmadığını okuldan sürekli gelen ihtiyaç listeleri yaşadıklarını ifade etti: “Kırtasiye, beslenme gibi noktalarda da sorun yaşıyorum. Öğretmenin gönderdiği beslenme listesini almaya gücüm yetmiyor. Bugün göndermem gereken yemek poğaçayken çocuğumun çantasında salatalık, domates ve ekmek koyabildim, meyve suyu bile alamadım. Elimden bir şey gelmiyor. Kızımın eğitimi benim için çok önemli.”

Kaynak:Ezgi Yıldız

Öne Çıkanlar