İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar devam ediyor: Hayfa kenti saldırıların hedefinde

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar devam ediyor: Hayfa kenti saldırıların hedefinde
İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken Lübnan Hizbullahı da İsrail’e karşılık vermeye çalışıyor

İsrail’in kuzey bölgesine yönelik füze saldırısı düzenleyen Hizbullah saldırılarına gece boyunca devam etti.

Özellikle Hayfa kentinin hedef alındığı saldırılara ilişkin İsrail yetkilileri ise bir açıklama yapmadı.

Sosyal medyada, İsrail'e ait hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzelerin atılan mühimmatlara doğru ilerlediği, havada patlamalar oluşturduğu görüntüler paylaşıldı. İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, Lübnan'dan İsrail'e doğru gece boyunca 115 kadar füze atıldı.

İsrail ordusu, hava savunma sistemlerinin roketlerin çoğunluğunu engellediğini ancak Hayfa yakınlarındaki Kiryat Biraik ve Aşağı Celile bölgesinde yerleşim yerine isabet ettiğini bildirdi.

290 hedef vuruldu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın güneyinde, Hizbullah’a ait 290 hedefin hava saldırısıyla vurulduğunu duyurdu.

IDF’ten yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları Lübnan'ın güneyindeki çeşitli bölgelerde aralarında fırlatma rampaları ve binlerce topun da bulunduğu yaklaşık 290 hedefle birlikte diğer askeri altyapıları da vurdu. IDF, Hizbullah'ın kabiliyetlerine ve askeri altyapısına zarar vermeye ve bunları bozmaya devam ediyor" denildi.

Hizbullah yanıt vermekte gecikmedi

Lübnan Hizbullahı da yaptığı yazılı açıklamalarla, Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışma, İsrail'in saldırılarına karşılık olarak, Fadi-1 ve Fadi-2 tipinde füzelerle Hayfa yakınlarındaki Ramat David isimli hava üssü ve buradaki bir savunma sanayi şirketi merkezini hedef aldığını kaydetti.

20 Eylül’deki saldırılar

İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3'ü çocuk 7'si kadın 37 kişi hayatını kaybetmişti. Hizbullah, saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurmuştu.

Lübnan'da 17-18 Eylül tarihlerinde çağrı cihazları ile telsizlerin patlatılması ve ardından gerçekleşen Beyrut saldırısında toplamda 76 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar meydana geliyor. Uluslararası toplum, İsrail'in üst üste gelen saldırıları karşısında bölgesel bir savaşın patlak vermesine karşı uyarı yapıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar