Hamas'ın lideri Yahya Sinvar öldürüldü! Batı Şeria'daki camilerden duyuruldu

Hamas'ın lideri Yahya Sinvar öldürüldü! Batı Şeria'daki camilerden duyuruldu
İsmail Haniye'nin İsrail saldırısında ölmesi üzerine Hamas'ın liderliğine geçen Yahya Sinvar'ın da öldürüldüğü iddia edildi. İsrail devlet medyası Sinvar'ın ölümünü doğruladı. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz da Sinvar'ın öldürüldüğünü açıkladı.

Yahya Sinvar, İran'da İsrail tarafından düzenlenen bir saldırı sonucu kaldığı otelde öldürülen Filistinli grup Hamas'ın lideri İsmail Haniye'nin yerine gelmişti.

İsrail devlet medyası ölümünü doğruladı

İsrailli yetkililer, Sinvar'ın ölmüş olma ihtimalinin yüksek olduğunu aktarırken DNA ve parmak izi testi yapıldığı bildirildi.

İsrail devlet medyası da Sinvar'ın öldürüldüğünü duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz da Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın öldüğünü açıkladı

Hamas: Algı operasyonu ve manipülasyon

Sinvar'ın öldürüldüğü iddialarına ilişkin Hamas'tan yapılan ilk açıklamada "Siyonist İsrail'in hareketimizin lideri Yahya Sinvar'ın şehit edildiği ile alakalı paylaştığı, algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

Hamas kaynakları daha sonrasında yaptığı açıklamada "İşaretler Sinvar'ın öldüğünü gösteriyor" dedi.

Ölüm haberi camilerden duyuruldu

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın İsrail'in saldırısı sonucu hayatını kaybettiğine dair anons Batı Şeria'daki camilerden yapıldı. Batı Şeria'daki camilerden yapılan duyuruda "Gazze'nin aziz evlatları! Vatanımızın büyük komutanlarından Yahya Sinvar şehit olmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen saldırıda öldürüldü. Haniye, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için gitmişti.

Haniye'nin ölümüyle Hamas Siyasi Büro Başkanlığı'na Yahya Sinvar getirilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar