Biden'dan 'Yahya Sinvar' değerlendirmesi: "Hamas artık başka bir 7 Ekim gerçekleştiremez"

Biden'dan 'Yahya Sinvar' değerlendirmesi: "Hamas artık başka bir 7 Ekim gerçekleştiremez"
ABD Başkanı Joe Biden, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğüne dair İsrail'den yapılan açıklamayı değerlendirdi. Sinvar'ın öldürüldüğü haberini memnuniyetle karşılayan Biden, "ABD ve İsrail için güzel bir gün" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Gazze'ye yönelik gerçekleştirilen saldırıda Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldüğünü açıkladı. 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıdan Sinvar'ı sorumlu tutan Katz, Sinvar'ın ölümünün "İsrail'in askeri başarısı ve İran'a karşı zafer olduğunu" ileri sürdü.

Hamas ise Sinvar'ın hayatını kaybettiğine ilişkin iddialara dair henüz herhangi bir resmi açıklama yapmadı.

ABD Başkanı Joe Biden, Sinvar'ın öldürüldüğü açıklamalarını memnuniyetle karşıladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da "ABD istihbaratı, İsrail'in Sinvar dahil Hamas liderlerinin izini sürmesine yardım etti" dedi.

"Hamas artık başka bir 7 Ekim gerçekleştiremez"

Biden'ın açıklamasında "İsrail, Hamas'ın liderliğini ve askeri yapısını ortadan kaldırmak için her türlü hakka sahipti. Hamas artık başka bir 7 Ekim gerçekleştirebilecek durumda değil" dedi.

Yakında Binyamin Netanyahu ile bir araya gelip tebrik edeceğini belirten Biden, "Rehinelerin ailelerine geri getirilmesi ve masum insanlara büyük zararlar veren bu savaşın tamamen sona erdirilmesi için izlenecek yolu görüşeceğim" dedi.

Biden sözlerini şöyle sonlandırdı: "Artık Gazze'de Hamas'ın iktidarda olmadığı bir 'sonraki gün' ve hem İsrailliler hem de Filistinliler için daha iyi bir gelecek sağlayan siyasi bir çözüm fırsatı var. Yahya Sinvar, tüm bu hedeflere ulaşmanın önünde aşılmaz bir engeldi. Bu engel artık yok. Ancak önümüzde yapmamız gereken çok iş var."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar