Sararmış perdeleri kar beyaz yapmanın yolu- Bu teknikle perdeler yeni gibi oluyor...

Sararmış perdeleri kar beyaz yapmanın yolu- Bu teknikle perdeler yeni gibi oluyor...
Sararmış perdeleri kar beyaz yapmanın bu basit yöntemi sayesinde evinizdeki perdeleri kolayca yenileyebilirsiniz. Bu teknikle hem zaman kazanacak hem de maliyetten tasarruf edeceksiniz.

Perdeler ev dekorasyonunda önemli bir yer tutar. Ancak zamanla perdelerin rengi solabilir ve sararabilir.

Bu durumda perdeleri yenilemek yerine onları beyazlatarak yeniden kullanabilirsiniz.

Sararmış perdeleri kar beyaz yapmanın yolu oldukça basit ve etkili bir tekniktir. Bu yöntemle perdeleriniz yeni gibi olacak ve evinizin atmosferini canlandıracak.

Perdelerinizin temizliği ve bakımı için düzenli olarak bu yöntemleri uygulayarak perdelerinizi uzun ömürlü ve temiz tutabilirsiniz. Unutmayın, temiz perdeler evinizin genel temizliği ve görünümü için oldukça önemlidir.

maxresdefault.jpg

Sararmış perdeleri beyazlatmak sanıldığı kadar zor değil! Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz birkaç yöntemle perdelerinizi temizleyebilir ve yeniden parlaklığına kavuşturabilirsiniz.

PERDELERİ NASIL BEYAZLATABİLİRİZ?

İRİ TANELİ TUZ

Tuz yardımıyla beyazlatma, bilinen en eski yöntemlerden bir tanesi. İşlemin maksimum etki göstermesi için tül perdenin yumuşatılması tavsiye edilir. Bunun için tülü, 30 dakika boyunca soğuk suya basmalısınız. Bu işlemin ardından perdeler toz deterjan ya da sabun ve birkaç yemek kaşığı tuzun çözdürüldüğü sıcak suya alınır. Tül suda bekletilir, ideal bekleme süresi 10-12 saat arası. Ardından perdeler akan suda durulanmalı, köpük ve tuz kalıntıları iyice temizlenmeli.

LİMON TUZU YA DA SİRKE

Tül, sabun ile temizlendikten sonra iyice durulanır. Limon tuzu ya da sirkeli suya batırılarak birkaç saat bekletilir. Perdeleri karışımın içinde birkaç saat ya da gece boyunca bekletmenin ardından makinenizde ve hassas programda yıkayabilirsiniz. İlk yıkamanın ardından perdeler kar beyazı görünmüyorsa yıkamayı 2-3 kere daha tekrarlayabilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

KARBONAT

Karışım için, birer yemek kaşığı deterjan ve karbonatı üç litre suyun içinde karıştırın. Islattığınız tülleri karışımın içinde en az bir saat kadar bekletin ve ardından iyice durulayın.

NİŞASTA

Bütün ihtiyacınız olan, 300 gr. patates nişastasını bol miktarda suyun içinde çözmek. Tüller, öncesinde elde yıkanmalı. Tüller yavaşça sıkılarak kurulanır ve hazırlanan karışıma daldırılırılarak 15 dakika bekletilir. İşlemin ardından perde durulanarak, bekletmeden asılır.

Bu metot sadece sarılıkla başa çıkmakla kalmaz, sarılığın tekrar ortaya çıkmasını da engeller.

Kaynak: mynet.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi