Haftalarca dursa bile bayatlamıyor! Pastane tadında poğaça tarifi geldi

Haftalarca dursa bile bayatlamıyor! Pastane tadında poğaça tarifi geldi
Pastane usulü, haftalarca tazeliğini koruyan poğaçanın sırrı bu tarifte saklı! İşte evde kolayca yapabileceğiniz bayatlamayan poğaça tarifi ve püf noktaları.

Bu özel tarifle hazırlanan poğaçalar, günlerce tazeliğini koruyor. Kahvaltılarınızda, çay saatlerinizde ve hatta pikniklerinizde gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz lezzetli bir alternatif!

Bu poğaça haftalarca beklese bile bayatlamıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAYATLAMAYAN POĞAÇA

Eğer evinizde pastane usulü bayatlamayan poğaça yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Bayatlamayan poğaça yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 1 kilogram un, 1 tane yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı ılık su, 1 paket yaş maya, 1 çorba kaşığı kuru maya, yarım yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker. Üstü için yumurta sarısı, susam ya da çörek otu.

İlk olarak ılık su bir kaba alınır ve içine maya ve şeker eklenerek eriyene kadar karıştırılır. Üstü streç film ya da temiz bir bezle örtülerek 5-6 dakika bekletilir. Daha sonra sıvı yağ, yoğurt, tuz ve yumurta eklenerek iyice karıştırılır. Karışımın içine yavaş yavaş un eklenir ve iyice yoğrulur. Hamurun üstü temiz bir bezle örtülür ve mayalanması için beklenir. 1 saat kadar bekletildikten sonra tekrar yoğrulur ve isteğinize bağlı şekil verilerek yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Poğaça üstüne yumurta sarısı sürülür ve susam ya da çörek otu serpilir. Önceden ısıtılan 185 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar 30-35 dakika pişirilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar