En sağlıklı 3 meyve belli oldu. Herkes elma veya armut gibi meyveleri sanıyordu

En sağlıklı 3 meyve belli oldu. Herkes elma veya armut gibi meyveleri sanıyordu
Araştırmacılar en sağlıklı meyveyi açıkladılar.

Sağlık için tavsiye edilen gıdalar arasında ilk sırada meyveler yer alır. Ancak, bazı meyveler yüksek şeker oranı ve insülin tetikleyici etkileri nedeniyle beslenme uzmanları tarafından sıklıkla tavsiye edilmez. Bununla birlikte, yapılan araştırmalar insan sağlığı için en faydalı 3 meyveyi ortaya koymuştur.

Meyveler, içerdikleri vitamin, mineral ve antioksidanlarla sağlık için son derece faydalıdır. Ancak, bazı meyveler yüksek şeker içeriği nedeniyle dikkatle tüketilmelidir. Özellikle diyabet veya insülin direnci gibi sağlık sorunları olan bireylerin meyve tüketimine özen göstermesi gerekmektedir.

Halk arasında şifa deposu olarak bilinen elma, armut ve muz gibi meyveler dışında, sağlığımıza en çok faydası olan meyvelerin neler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. İşte yapılan araştırmalar sonucunda insan sağlığı için en faydalı 3 meyve:

pomegranate-3383814-1280.jpg

Limon:

Sofralarımızdan ayrılmayan limon, ekşi tadına rağmen birçok besleyici özelliğe sahip. Limonlar, mide suyunun asidikliğini artırarak sindirimi kolaylaştırır. Limonlar, içerdikleri C ve K vitaminlerinin yanı sıra aynı zamanda zengin bir potasyum kaynağı olarak biliniyor.

Greyfurt:

C ve K vitaminleri açısından zengin olan bir başka besin ise greyfurttur. Minimum düzeyde glikoz ve fruktoz içeren bu besin, yenilebilecek düzeyde ekşidir. Greyfurtun neredeyse hiçbir kötü özelliği yoktur ve bu nedenle sık sık tıbbi beslenme yöntemlerinde tercih edilir.

Nar:

Kabuğu ve tohumları da dahil olmak üzere, nara ait her şey sağlıklı olarak bilinir. Narların sulu kısmı potasyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir. Kabuğu yüksek oranda demir içerir ve kurutulmuş kar kabukları infüzyonu bir antelmintiktir.

Kaynak: Gerçek Gündem, Pixabay.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar