Mbappe’den siyasi çıkış: Sessiz kalamayız, sandığa gitmeliyiz

Mbappe’den siyasi çıkış: Sessiz kalamayız, sandığa gitmeliyiz
Fransa’da aşırı sağın yükselişine Fransa milli takımının yıldızı Mbappe’den tepki geldi. Cezayir-Gabon kökenli Mbappe, “Fark yaratacak bir nesiliz. Irkçılığa karşı durmalıyız” dedi.

EURO 2024’ün en büyük favorilerinden biri olan Fransa’da bir yandan da seçim heyecanı yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı rakiplerinin başarısı sonrası erken seçim çağrısında bulunmuştu. Ülkede 30 Haziran ve 7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirecek seçimler öncesi yaşanan tartışmalara Fransa Milli Takımı'nın yıldızı Kylian Mbappe de dahil oldu. Mbappe, "Bizler fark yaratabilecek bir nesiliz, aşırı uçların iktidarın kapısını çaldığını görebiliyoruz." dedi.

Aşırı sağcılara karşı Fransızları oy kullanmaya çağıran Kylian Mbappe açıklamasında, "Fransa tarihi için çok önemli bir an olduğunu biliyoruz, bu daha önce hiç görülmemiş bir olay." dedi.

“Aşırı uçlar iktidara gelmemeli”

Mbappe ayrıca, "Bizler fark yaratabilecek bir nesiliz, aşırı uçların iktidarın kapısını çaldığını görebiliyoruz ve ülkemizin geleceğini şekillendirme fırsatına sahibiz. Umarım seçim mümkün olduğunca çok kişiyle gerçekleşir. Bu ülkeyle hoşgörü, çeşitlilik ve saygı gibi değerlerimizle özdeşleşmemiz gerekiyor. Fransızlara güveniyorum, her ses önemli. Değerlerimi temsil etmeyen bir ülkeyi temsil etmek istemiyorum. Gerçekten doğru seçimi yapacağımızı ve 7 Temmuz'da bu formayı giymekten gurur duyacağımızı umuyorum" ifadelerini kullandı.

9 Haziran'da gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin Fransa ayağını aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) kazanmıştı. RN yüzde 31.37'lik oyla zirveye otururken Cumhurbaşkanı Macron’un partisi Rönesans yüzde 14,60 ile 2. sırada kalmıştı. Bunun üzerine Macron, Parlamentoyu feshederek 30 Haziran-7 Temmuz'da erken seçime gideceğini duyurmuştu.

Öne Çıkanlar