Genç ve emektar satranç sporcuları Samsun’da kıyasıya yarıştı

Genç ve emektar satranç sporcuları Samsun’da kıyasıya yarıştı
Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası ile Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 105. Yıldönümünde, 18-24 Mayıs 2024 tarihlerinde Samsun İlkadım Satranç Salonu’nda düzenlendi.

tsf5.jpeg

Gençlerde CM Bora Çilek

Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nda Şampiyon CM Bora Çilek olurken, ikinci WCM Ceren Tırpan, üçüncü Demhat Zerey oldu. En iyi kadın kategorisinde ise birinci WCM Ceren Tırpan, ikinci Beren Kalyoncu ve üçüncü Ecrin Efsa Büyük oldu. Toplamda 150 bin TL nakdi ödülün dağıtıldığı şampiyonada şampiyon olan sporcu 2024 Türkiye Şampiyonası’na doğrudan katılım hakkı kazandı.

tsf3.jpeg

Emektarlarda CM Hür Yasin

Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası da 18-24 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’da yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen satranç emektarları Türkiye Satranç Federasyonu’nun Ulus’taki binası Atatürk Satranç Merkezi’nde hamle yaptı.

Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası Kıdemli Emektarlar Kategorisinde Şampiyon CM Hür Yasin olurken, ikinci Cemil Çiçek, Ahmet Cihad Türkoğlu üçüncü, Hikmet Bağcı dördüncü ve Halil Nejat Özmen beşinci oldu. Emektarlar Kategorisinde ise şampiyon Turhan Korkmaz olurken, CM Muhittin Büker ikinci, Hakan Mete Taştan üçüncü, Mehmet Fahri Ercan dördüncü ve Vedat Ali Çetinkaya beşinci oldu. Dereceye giren sporculara toplamda 100 bin TL nakdi ödül dağıtıldı.

img-20240524-181901.jpg

TSF Başkanı Tulay: “Sporcularımızla gurur duyuyoruz”

TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nda genç satranç sporcularının Samsun’da, Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası’nda satranç emektarlarının Ankara’da hamle yaptığını belirterek, şampiyonalara katılan tüm sporcular ile gurur duyduğunu söyledi. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması ile milli mücadeleyi başlattığı günün 105’inci yılında düzenlenen ‘Gençler Şampiyonası’na katılan her sporcuya gösterdikleri mücadeleci ruh ve cesur hamleleri için teşekkür eden Gülkız Tulay, şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam 105 yıl önce Samsun’dan Ankara’ya çıkarak kurulacak çağdaş ve uygar bir ülkenin tohumlarını attı. O Cumhuriyet tohumlarını, sizler sporda, sanatta, bilimdeki büyütecek ve yeşerteceksiniz. Dikkat ve cesaret ile yaptığınız her hamlede bizler de heyecan duyduk.”

Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası’na ilişkin de konuşan Gülkız Tulay, “Satrancın emektarları, bu yılda tecrübelerini bizimle paylaştı. 7’den 77’ye satrançta başarımızla Türkiye artık bir satranç ülkesidir diyoruz. Şampiyonaların sonunda bunu yeniden gördük. Şampiyonalarda hamle yapan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

İzzet Doğan/Gazete Pencere

Öne Çıkanlar