Cinsel saldırı ile suçlanan Atakan Karazor Meclis gündeminde

Cinsel saldırı ile suçlanan Atakan Karazor Meclis gündeminde
Cinsel saldırı suçu işlediği gerekçesiyle hakkında İspanya’da dava açılan futbolcu Atakan Karazor'un A Milli Takım aday kadrosunda yer almasını TİP'li Kadıgil Meclis gündemine taşıdı.

Cinsel saldırı suçlamasıyla İspanya'da yargılanan ve 50 bin euro kefaletle serbest bırakılan Atakan Karazor'un A Milli Futbol Takımı aday kadrosuna alınmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil, TBMM'de Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a soru önergesi verdi.

1kapak-10.png

Kadıgil, Bakan Bak’a verdiği soru önergesinde “Yargılaması devam eden sporcunun davet edilmesi, erkek şiddetinin meşrulaşması ve cezasızlık kültürünü besleyen bir tercih değil mi?” ifadelerini kullandı.

TFF'den açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, "Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Atakan Karazor’un davası sürüyor. Her birey cezası kanıtlanana kadar masumdur. Kardeşimize sahip çıkmamız lazım. Suç kesinleşirse sonuçlarını yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Atakan Karazor, 2022'de İbiza'da 18 yaşında bir kadına cinsel saldırı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanmıştı. 6 hafta gözaltında kalan Karazor, 50 bin euro kefaletle serbest bırakılmıştı.

İspanya’da yargılaması halen devam eden Karazor, geçtiğimiz günlerde Türkiye A Milli Takımı aday kadrosuna davet edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar