Dursun Özbek ve Süheyl Batum arasında tartışma

Dursun Özbek ve Süheyl Batum arasında tartışma
Galatasaray Kulübü'nün ekim ayı Olağan Divan Kurulu toplantısında Başkan Dursun Özbek ile Süheyl Batum arasında tartışma yaşandı.

Galatasaray'da ekim ayı Olağan Divan Kurulu toplantısı RAMS Park'ta bulunan Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Toplantıda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Divan Kurulu Üyesi Süheyl Batum arasında tartışma çıktı.

Kürsüye çıkan Süheyl Batum Dursun Özbek'e eleştirilerde bulundu. Dursun Özbek'in TFF karşısında etkisiz kaldığını eleştirmesi üzerine Dursun Özbek yanıt verdi.

Batum: Dursun Başkandan bir demeç duydum. Bu nasıl bir şey?

Dursun Özbek, Süheyl Batum'un, "Bir ekibin bütün Türkiye'deki kulüplere para verdiğini, sponsorum dediğini, sponsor mucizesini yarattığını söyleseniz soruşturma açılır. TFF'nin, radyoların sponsoru. Başkanımız görmüyor herhalde bunu, 'TFF başkanı sizi seviyoruz ama bu ne, Ferhat kim?' demiyor. Hangi kardeşlik ortamı. Akşam Acun diye bir adam çıktı televizyona, anlatıyor bir şeyler. Dursun Başkandan bir demeç duydum. Bu nasıl bir şey. Galatasaray'ı temsil ederek çok zarif bir insan olabilir ama oraya gittiğinde 'Sayın başkan neden bahsediyorsunuz, getir hakemleri, getir şunları', dört tane penaltı veriliyor Galatasaray'a, herkes değil diyor, herkes memnun. Başkan dile getirmiyor. Biz kardeşlik ortamında sevgi ikliminde beraber oluyoruz. Net söylüyorum, Galatasaray'ın başkanlık ve yönetim kurulu, 199 yıllık ve 500 yıllık mazisine pasif olmaya, ağzını açmamaya hakkı yoktur, yetkisi yoktur. Hepimizin sinirini korumak zorundadır. Artık yeter" sözleri sonrası kürsüye gelerek dikkat çeken bir cevap verdi.

'Ne demediğimi bilmeden niye itham ediyorsun?'

Dursun Özbek: Sevgili Süheyl'in konuşmasını dinledim. Yahu Allah aşkına, bizim TFF'ye gidip benim ne dediğimi, ne demediğimi bilmeden niye itham ediyorsun? Yanımda mıydın sen benim. Yanımda mıydın sen benim?

Süheyl Batum: Sayın Başkan bunlar masanın altında olmaz. Açık olur.

Dursun Özbek: Hayır olmaz.

Süheyl Batum: Hepimiz biliriz ve inanırız.

Dursun Özbek: Lütfen dinle. Heyecanlanma. Dinle.

Süheyl Batum: Çok heyecanlandım. Bir şey yapmamanız daha da heyecanlandırdı.

Dursun Özbek: Ne olup bittiğini bilmeden koskoca profesörün ulu orta konuşması doğru değil. Yadırgadım. Başkan önemsemiyor, haydi ya, haydi ya. Her şeyi önemsiyoruz, bu böyle bilinsin.

'Ne olur geçmişten ders alsın'

Açıklamalarına devam eden Dursun Özbek, "Süheyl Hoca hala, Adnan Başkan'ın Florya için ne dediğini anlamamış. İhale komisyonu başkanımız, bu işin duayeni. 'Bizim çıkacağımız ihale, hasılat paylaşımı sözleşmesi' diyor. 3 liraya satarsak 3 lirayı, 5 liraya satarsak 5'i, 10'a satarsak 10'u paylaşırız.' dedi. Piyasa şartlarında asgari, asgari ne demek biliyoruz değil mi? Koskoca profesör... İhale sonuçlanana kadar Sevgili Süheyl, senin dediğin metrekaresi 13 bin dolar hikaye. İhale yapılana kadar kimsenin bu konuda fikir yürütmesine gerek yok. İhale açık ihale olacak. TV'lerden yayınlanacak. Ayrı bir ihale komisyonumuz var. Bankalar değerlendirecek. Sonuç ortaya çıkacak. Demagoji yaratma adına 300-500 dedi, bunlara gerek yok. Bütün bu söylemlerin çalışanlara, bu işe emek verenlere, Galatasaray'a büyük zararı var. Ne olur geçmişten ders alsın. İzahı mümkün olmayan söylemler sonrası başımıza neler geldi, buradaki arkadaşların çoğu biliyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar