Canlı yayında tarihi anlar! Ali Koç ve Aziz Yıldırım kozlarını paylaştı

Canlı yayında tarihi anlar! Ali Koç ve Aziz Yıldırım kozlarını paylaştı
Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, Ali Koç'un canlı yayın çağrısını kabul etti. Koç ve Yıldırım canlı yayına tokalaşarak başladı.

Fenerbahçe başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasında sabah saatlerinde kongrede başlayan tartışmalar canlı yayınla devam etti. Koç ve Yıldırım yayına tokalaşarak başladı.

Aziz Yıldırım, Ali Koç'un canlı yayına çıkma çağrısını kabul etti.

Aziz Yıldırım tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Başkan Ali Koç’u aradım. Kendisinin seçeceği bir ulusal kanalda, baş başa, moderatörsüz bir şekilde kendisiyle konuşabileceğimizi ilettim. Kendisinin seçeceği ulusal bir kanalda bu akşam canlı yayına çıkacağız."

Canlı yayın yeri ve saati belli oldu

Yağız Sabuncuoğlu'nun sosyal medya hesabından aktardıklarına göre, Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un önce NOW TV'de saat 22.30'da yayına çıkacaktı.

Sabuncuoğlu, daha sonraki paylaşımlarında Habertürk Televizyonu'nun devreye girdiği, Ali Koç tarafının da "NOW TV yerine 'Saat 23.00'te Habertürk'te yayına çıkalım" teklifini Aziz Yıldırım'a ilettiğini ve Habertürk'te karar kılındığını belirtti.

Habertürk'te karar kılındı

Habertürk, Ali Koç ve Aziz Yıldırım canlı yayınının, saat 23.00'te Ahmet Selim Kul moderatörlüğünde gerçekleşeceğini açıkladı.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç canlı yayına tokalaşarak başladı.

ali-aziz-takalasti.jpg

Aziz Yıldırım, Ali Koç'a antilobi mücadelesinden başlayalım diyerek sözü Ali Koç'a bıraktı. Ali Koç, moderatörsüz başlayalım diyerek geç kalmalarının nedeninin nikah şahidi olduğundan kaynaklı olduğunu söyledi.

Koç, "Fenerbahçe'yi sosyal medya çıtır ediyoruz. Pazartesi sabaha güç birliğiyle başlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Koç, "Camia kırılgan olduğu için, bir ve bütün olamadığı için, iki liderin birbiriyle ters düşmesinden kaynaklı, 10 senedir şampiyonluk gelmemesinden kaynaklı kırılganlık var." dedi.

Koç, "Benim görüşmek istememin sebebi, ailelerimize kadar uzanan iddialar var. Çağrıları yapmamın nedeni bunları konuşmak istemem. Seçimden önce yaptım bu çağrıyı" ifadelerini kullandı.

Ali Koç: Ben başkan olduğumda Aziz Yıldırım destek olmak isterse amenna. Aziz Yıldırım başkan olursa aynı şekilde ben de destek verebilirim.

Aziz Yıldırım: Ben çok tebrik ettim sizi. Siz duymadınız mı? Duymadıysanız sizin iletişim size bilgi vermiyor. Ben dedim ki basketbolu bize verin dedim.

Ali Koç: Ne oldu da son dakika bugün buluşalım dediniz? Dışarısı Kurtlar Vadisi gibi

Aziz Yıldırım: Senin bugün yaptığın çağrıdan dolayı geldim. Bu çağrının aynısını hiç yapmadın. İlk defa şimdi yaptın.

Aziz Yıldırım: "Bak, Galatasaray başkanı sana salladı, ben çıktım ona 'Sinek ikili' dedim.

Ali Koç: "Çünkü ucunda siz vardınız."

Aziz Yıldırım: "Olsun. İstesem karışmazdım ama o sözü söylemek yürek ister."

Ali Koç: "Dursun Özbek'e herkes istediğini söyler."

Aziz Yıldırım: "Orası ayrı."

Ali Koç: Size 10 üzerinden -1 veririm. Siz kaç verirsiniz?

Aziz Yıldırım: 10 üzerinden 10 veririm.

Ali Koç: Sizin söylemleriniz tutarlı olsa ben ona da hayır derim. Bugün mesela diyorsunuz ki. Genel Kurullarda tezahürat olmaz dediniz. Ama genel kurullarda tezahürat yapmışsınız.

Aziz Yıldırım: Ben onu kast etmedim. Yuhalama yapamazsınız dedim. Alkış yapabilirsiniz dedim.

Ali Koç: Size yeniden yargılama çıktığında eve varana kadar bütün heyecan mutluluk sona erdi. 1907 bir teşekkür mektubu yayınlamış. 1907 bir kampanya yapmış, 650 bin imza toplamışız. Camia olarak şekilde top yekun bir kampanya yapmışız. Siz ağır konuşmuşsunuz. Ben de olabilir dedim. Ben 2015'e kadar seçimden bir hafta önceye kadar Sayın Aziz Yıldırım'ı iki kere gördüm biri düğün biri cenaze. Ben arıza olduğunu orada anladım bizi iki ayrı masaya koymuşlar. Siz beni çağırdınız. Cuma akşam Ömer Temelli bana mesaj yolladı. Dedi ki yarın çık gazetecilere iki laf et. Açıkla dedi. Ben de neden gazeteciye açıklayayım kongrede açıklarım. Sizin masanızdan telefon ettiler, çık iki laf et dediler. Ömer yazarız dedi, çıktık konuştuk. Ben o gün sizlerden gelen talep üzerine çıktım konuştum. (Aziz Yıldırım kabul etmiyor)

Masadan indik gittik. Siz seçildiniz. Aziz Bey rahat seçildi, biz ağustos ayı gibi size gelecektik. Şampiyonlar Ligi'nde elenince ele boş geldik.

Aziz Yıldırım: Burhan Karaçam bana başladı Aziz demeye. Sen yalnız başına gelseydin böyle bir olay olabilir miydi. Ben savcının peşindeydim, memlekete gitmeden imza atmasın diye.

Ali Koç: Ben size seçim öncesi farklısınız, seçim sonrası farklısınız dedim. Dediniz ki ben sizinle aynı gemide değilim diye. Sonra döndünüz takımınıza dediniz ki bunlarla da aynı gemide değilim. Sizin bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor.

Aziz Yıldırım: Bak ben sana yol gösteriyorum.

Ali Koç: O kadar basit değil Sayın Başkan. Bu akşamki samimiyetinizi sorgulamamızın nedeni geçmişte yaşadıklarımız. Başkanım şu Nihat Bey'e söyleyin de ayağını denk alsın dedik.

Aziz Yıldırım: Ben dostluğumu satmam.

Ali Koç: Ben Fenerbahçe'yi satan dostumu bile tanımam.

Ali Koç: Baronlardan ne kast ediyorsunuz?

Aziz Yıldırım: Anlatılacak bir şey değil. Anlatırsak altında kalırız.

Aziz Yıldırım: Ben kumpas davasına gittim. Şikayetçi oldum. Emniyet'te Ali Koç'u alırız, dediler. İlk defa anlatıyorum. Bizim şikayet ettiğimiz davada seni de çağırıp ifade alacaklardı. Sakın dedim ha.

Ali Koç: 103 gerçek kişi beni CİMER'e şikayet etmiş. 103 gerçek kişi. 3 Temmuz davası benim yüzümden olmuş.

Jose Mourinho'nun 10 milyon 500 bin Euro verilmesine inanmayarak çıkan tartışmalara ithafen Koç ve menajerine ilişkin söylediği "el altından para vermişlerdir" sözlerine önce "Söylemedim" dedi VTR izletildikten sonra "E doğru söylemişim" dedi.

Aziz Yıldırım: İsmail Kartal'la devam ederiz, imajı verdi dediler. Bursa'da da Mersin'de de Adana'da da söylediler.

Ali Koç: Ben ligden çekiliriz demedim. Opsiyonlara bakacağız dedim.

Aziz Yıldırım: 6 senede neden şampiyon olamadın?

Ali Koç: Sizinle karşılaştırmam kendimi. Bir kötü tercihler kötü hoca. Sizin bıraktığınız takımla borçlanarak aldığınız gayrimenkulleri UEFA'ya TFF'ye veremiyoruz. Ama ikinci seneden en büyük aday bizdik. Doğradı hakemler bizi. Kadim dostunuz Mehmet Uçum topa girdi. Ben hayatımda bir kere görüştüğüm adamla kongreyi yanlış yönlendiremezsiniz.

Sonra dünyaca ünlü bir hakem getirdik. O da maçlar sahada kazanılmaz dedi.

Biz kimin borcunu ödüyoruz? 300 verin size verelim.

Aziz Yıldırım: Almazsam şerefsizim.

Ali Koç: Bugün benim planım 11'de yatmaktı. Teşekkür ederim. Keşke son dakika olmasaydı, keşke biz sizinle eski günlerimizdeki gibi olsaydık. Benim için Aziz Yıldırım kredisi tükendi. Belki sizin için de Ali Koç'un kredisi tükenmiştir. Bu kanala Fenerbahçe TV'ye çıkmalıydık.

Öne Çıkanlar