Abdülkerim Bardakcı, Ronaldo’yu mehter marşı dinleyip karşılayacak!

Abdülkerim Bardakcı, Ronaldo’yu mehter marşı dinleyip karşılayacak!
A Milli Takımın savunmadaki en kritik ismi olan Abdülkerim Bardakcı, EURO 2024 hakkında açıklamalarda bulundu

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 mağlup eden Milli Takımımızda Abdülkerim Bardakcı açıklamalarda bulundu.

Gürcistan karşısında gösterdikleri performansı değerlendiren Bardakcı, "Buraya ülkenin en iyi futbolcuları geliyor, kimin oynadığı önemsiz. Samet de çok formda Merih de çok formda. Kenan'ın iptal edilen golünden sonra psikolojik olarak geri çekildik, bu kadar geri çekildiğinizde gol yeme ihtimaliniz artıyor. Bunun biz de farkındaydık devre arasında." dedi.

Samet Akaydin'in maçın ikinci yarısında kendisinin şortu ile sahaya çıkmasını da değerlendiren Bardakcı, "Samet en yakın olduğum isimlerden biri. Eleştiriler oluyor tabii ki ama bana sorarsanız 10 üzerinden 10 oynadı dün. Eleştirilerin altından kalkmayı başardı. Mental olarak çok kuvvetli bir isim Samet. Dün maçta benim şortumu giydiğini maçtan sonra internette gördüm ben de yanlışlıkla giymiş Samet. Belki uğur getirmiştir." diye konuştu.

Portekiz ile oynayacağımız karşılaşmayı da değerlendiren yıldız stoper, "Bizim kimseden bir çekincemiz yok. Biz çok iyi bir takımız. Hocamız elinden geleni yapacaktır. Benim için Ronaldo, dünyadaki en iyi oyuncu... Ona karşı oynamak benim için büyük bir gurur olacak." ifadelerini kullandı.

Arda Güler'in attığı harikulade golü de değerlendiren Bardakcı, "Arda topu ayağına alınca hepimiz rahatlıyoruz. Galler maçında da böyle bir gol atmıştı. Daha topa vurmadan böyle bir gol atacağını zaten anlamıştık ve ona doğru yaklaşmıştık. Kerem ile de maçtan önce konuştuğumuzda 'İnşallah golünü atar, maçı bitirirsin' demiştim." dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın oyun sistemini birbirine benzeten Bardakcı, "Okan Hoca ile Montella Hoca'nın oyun sistemleri benzerlik gösteriyor. İkisi de topla gidebilen stoperler istiyor. Bu da benim en iyi özelliklerimden biri olduğu için beni rahatlatıyor." şeklinde konuştu.

Abdülkerim Bardakcı, "Şampiyonaya damgasını vuracak genç oyuncu net olarak Arda, göstermeye de başladı zaten. Real Madrid'de oynuyor, onun bir tık üstü yok zaten. Arda'nın orada oynaması bizi gururlandırıyor. Her gün kendini geliştiren bir çocuk. Nerede oynayacağına hoca karar verir ama nerede oynarsa oynasın farkını ortaya koyuyor zaten." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bardakcı maçlardan önce motive olmak için mehter marşı dinlediğini de söyledi.

Öne Çıkanlar