2024'ün en çok kazanan filmi belli oldu!

2024'ün en çok kazanan filmi belli oldu!
Pixar'ın beklenen animasyon devam filmi "Ters Yüz 2", Amerika gişesinde muazzam bir başlangıç yaparak tüm beklentileri aştı.

Pixar'ın beklenen animasyon devam filmi "Ters Yüz 2", Amerika gişesinde muazzam bir başlangıç yaparak tüm beklentileri aştı. İlk hafta sonunda 155 milyon dolarlık bir açılış yaparak "Dune: Part Two"yu geride bırakan film, ABD'de yılın en iyi açılış yapan yapıtı oldu. Böylece, 2023 Temmuz'unda "Barbie"yi geçerek 100 milyon doların üzerinde açılış yapmış ilk film unvanını da kazandı.

İkinci hafta sonunda elde ettiği 100 milyon dolarlık gelirle Amerika gişesinde zirvedeki yerini koruyan "Ters Yüz 2", bir animasyon filmi için ikinci hafta sonu rekorunu da kırdı. Önceki rekor 92.3 milyon dolarla "Süper Mario Kardeşler Filmi"ne aitti.

Film, sadece on gün içinde ABD'de toplamda 355 milyon dolar, dünya çapında ise 724 milyon dolar hasılat elde ederek, 2024 yılının en çok kazanan filmi unvanını hem ABD'de hem de dünya genelinde "Dune: Part Two"dan devraldı. "Dune" devam filmi ise Amerika gişesinde 16 hafta sonunda 282.2 milyon dolarlık, küresel gişede ise 711 milyon dolarlık toplam hasılat elde etmişti.

21-23 Haziran hafta sonunda Amerika gişesinde "Ters Yüz 2"yı takip eden film ise 19 milyon dolar hasılatla "Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç" oldu. Bu sonuçlar, "Ters Yüz 2"nin gişedeki baskın konumunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Ayrıca, başrollerini Tom Hardy, Austin Butler ve Jodie Comer'ın üstlendiği "Motorcular" (The Bikeriders) 10 milyon dolarla açılışını üçüncü sırada gerçekleştirirken, dördüncü ve beşinci sıraya sırasıyla 3.6 milyon dolarla "Garfield" ve "Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık" yerleşti.

Öne Çıkanlar