Sosyal medyada tehdit iddiaları kurgu çıktı: İçişleri Bakanı Yerlikaya açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siber Daire Başkanlığı'nın yaptığı incelemede, İzmir’de yaşayan E.N.B. adlı bir kız çocuğunun tehdit edildiğine dair paylaşılan videonun kurgu olduğunu açıkladı.

Yerlikaya, "Siber Daire Başkanlığımız, tehdit içerikli bu videoyu incelemiştir ve yapılan araştırmalar sonucunda videonun kurgu olduğu tespit edilmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde güvence altına almış ve ifade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir" dedi.

Bakan, videodaki tehdit ve şantaj iddialarının ardından sözde görüntüleri internette yayımlayan T.D. adlı 18 yaşındaki şahsın Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığını da duyurdu.

Bakan Yerlikaya, provokatif paylaşımlara dikkat çekerek, "Aziz Milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan bu tür yanıltıcı paylaşımlara karşı bir kez daha uyarmak istiyorum. Siber devriyelerimiz, halk arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız!" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar