Sezgin Baran Korkmaz anlattı: Soylu kimin 50 milyon dolarlık borcunu ‘devlet meselesi’ diyerek silmesini istedi

Sezgin Baran Korkmaz, Fatih Altaylı’nın programında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ‘devlet meselesi’ diyerek İnan Kıraç’ın kendisine olan 50 milyon dolarlık borcunu silmesini söylediğini iddia etti.

Gazeteci Fatih Altaylı, kendi YouTube kanalında kara para suçlamasıyla tutuklu olduğu ABD’de Ağustos 2023’te tahliye edilen Sezgin Baran Korkmaz’ı konuk etti.

Programda konuşan Korkmaz, Süleyman Soylu’ya ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Korkmaz, Süleyman Soylu’nun Erdoğan’dan talimat alarak İnan Kıraç’ın borcunu, Korkmaz’a sildirdiğini ve bunu yapmak için de Soylu’nun ‘devlet meselesi’ dediğini öne sürdü.

Bodrum’daki Paramount oteline ‘çöktüğüne’ ilişkin iddialara da yanıt veren Korkmaz, otele gittiğinde Nagehan Alçı, Cem Küçük gibi isimlerin tatil yaptığını belirtti. Korkmaz, otele ilişkin, ‘Ben otele gittiğimde baktım kimse para ödemiyor. Herkes ünlü” dedi.

"Ben otele gittiğimde baktım kimse para ödemiyor"

Paramount oteli iddialarına yanıt veren Korkmaz şu ifadeleri kullandı:

“Şirketler hacizlerle karşılaşırsa ben bunları satın alıyorum. Ben bu işi yapıyorum. Bodrum’da Paramont oteli var ve bu otel satılık. Ben bunlara bir para teklifinde bulunuyorum, onlar da biz bu paraya satmayız diyor. Daha sonrasında üzerinden 6 ay geçiyor. Cihan Ekşioğlu, ‘bak bu güzel otel. Üzerinde hacizler var’ diyor. Ben de ben burayı bu paraya alırım diyorum. Ama ben bir şartla alırım diyorum, icra dosyalarının tamamını öderim ama size para vermem diyorum. Biz tek tek tek icra dosyalarının hepsini ödemişiz. Daha sonra 35 milyon avroya anlaştık. Otel işletmesi de onlara ait ben de değil. Ben de alacağım oteli görmek istiyorum. Ben otele gittiğimde baktım kimse para ödemiyor. Herkes ünlü. Ben oraya otelin işletmecisi olarak gitmedim.

Paramount otelde Nagihan Alçı ve Cem Küçük kaldı

Nagehan Alçı, Cem Küçük, Veysi Ateş’i gördüm. Ama benim misafirim değildi. Onlar o otelde paraları ile mi kalıyordu, kimin misafiriydi bilmiyorum. Ben oteli aldıktan sonra bir sene İstanbul’da kaldım. Bir kişi sizin otelinize çökerse gidip dava açarsınız. Ne zamanki ben tutuklanıyorum, benim otelime çöktüler deniyor. Babanla ticaret yapmamış birine sen nasıl gelip de ‘benim otelime çöktü’ diyebilirsin” dedi.

Süleyman Soylu İnan Kıraç’ın borcunu ‘devlet meselesi diyerek sildirdi”

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, kendisini çağırdığını ve İnan Kıraç’ın borcunu sildirdiğini iddia eden Korkmaz, Soylu’nun bu iş için ise ‘devlet meselesi’ dediğini öne sürdü.

Dönemin bakanı Abdulhamit Gül, dosyayı

Korkmaz açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Sezgin Baran Korkmaz: İnan Kıraç bana çökmeye çalıştı!

İş insanı Sezgin Baran Korkmaz, İnan Kıraç ile yaşadığı ticari anlaşmazlığı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan gergin diyalogları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Korkmaz, yaşanan olayları "devlet meselesi" olarak nitelendirilen baskılarla karşı karşıya kaldığını iddia etti.

Sezgin Baran Korkmaz, iş dünyasında büyük yankı uyandıracak iddialarla gündeme geldi. Korkmaz, İnan Kıraç ile yaşadığı ticari bir anlaşmazlığın ardından, Türkiye'nin üst düzey isimleriyle olan görüşmelerini ve bu süreçte maruz kaldığı baskıları detaylarıyla anlattı. Kıraça Holding’in %45 hissesini Nahum ailesinden 60 milyon dolara aldığını belirten Korkmaz, İnan Kıraç’ın daha sonra bu hisseleri kendisinden geri almak için söz verdiğini ancak geri adım attığını dile getirdi. Korkmaz, bu nedenle Kıraç'a ihtiyati haciz kararı çıkarttığını söyledi.

Korkmaz’ın açıklamalarına göre, İnan Kıraç durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taşıdı. Korkmaz, Erdoğan'ın durumu önce Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, ardından da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya devrettiğini iddia etti. Soylu ile yaptığı görüşmede, 50 milyon dolarlık borcu silmesi ve hisseleri bedelsiz olarak İnan Kıraç’a devretmesi yönünde baskı gördüğünü dile getiren Korkmaz, bu durumu “devlet meselesi” olarak nitelendiren Soylu’ya sert tepki gösterdiğini ifade etti. Korkmaz, “Soylu’ya ‘Kürt olduğum için mi bana böyle davranıyorsunuz?’ dediğimde, odada gerginlik yaşandı,” sözleriyle, görüşme sırasında tansiyonun yükseldiğini belirtti.

Ayrıca, devletle bağlantılı olmayan kişilere danıştığını söyleyen Korkmaz, Soylu’nun bu durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İnan Kıraç’a “şirin görünmek” için kullandığını öne sürdü. Korkmaz, “Ben İnan Kıraç’a çökmeye çalışmadım, İnan Kıraç bana çökmeye çalıştı” diyerek olayın asıl mağdurunun kendisi olduğunu belirtti. Korkmaz ayrıca, Kıraç ailesinin iç meselelerine de değinerek, İnan Kıraç’ın kızı İpek Kıraç’a yönelik bazı baskıların arka planında da bu durumun yattığını iddia etti.

Korkmaz’ın bu açıklamaları, Türkiye’nin iş ve siyaset dünyasında büyük yankı uyandıracak nitelikte.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar