AKP Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e 'Ayşegül' tepkisi: 'Keşke şehidin babasının yanında yapmasaydı...'

AKP Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e 'Ayşegül' tepkisi: 'Keşke şehidin babasının yanında yapmasaydı...'
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Çelik, "İlk 4 madde ile ilgili bir tartışmamız yoktur. Çelik, Özgür Özel'in erken seçim çağrısına da cevap verdi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı başladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili sözleri sonrası çıkan tartışmalar hakkında da kendine yöneltilen soruyu cevaplayan Çelik, "İlk 4 madde ile bir tartışmamız yoktur. Milli iradeyi teşkil eden anayasa istiyoruz ama ilk 4 madde ile ilgili tartışma söz konusu değildir" dedi.

Çelik'in konuşmasından satır başları:

"12 Eylül darbesi dış kanyaklıydı ve Türkiye'ye büyük zarar verdi. Darbeler demokrasinin üstünlüğünü gasp etti. Türkiye'nin ciddi, sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Türkiye darbe anayasasından kurtulmalı. Bu gelecek nesillere borcumuz.

"Anayasa yamalı bohçaya dönüştü"

Bu darbe​ anayasasından Türkiye'nin kurtulması gerekir. Sivil bir anayasaya ihtiyacımız var. Yıllar içinde bu anayasa çok değişti ve yamalı bohçaya dönüştü. Birçok maddede değişiklik olmasına rağmen görülüyor ki sivil bir gözle yapılmış, anayasal düzeni korumak, özgürlükleri korumak için bir sivil anayasa ihtiyaçtır, ihtiyaçtan öte zorunluluktur. Demokrasideki samimiyet bu hazırlığa destek vermektir. Sistemi kilitleyen tutumların taktik manevralar gibi öne sürülüyor.

Teşkilat başkanlığımızın Türkiye buluşmaları başladı. Arkadaşlarımız sahaya indi. AK Parti teşkilatlarındaki kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Teşkilatlarımız bizim göz bebeğimizdir.

Siyaset en yüksek toplumsal faaliyettir. Siyasetin yegane sicil amiri vatandaştır. Siyasetçi vatandaş dışında bir takım güç odaklarını amir olarak seçerse siyasetçi olarak meşruiyetini kaybeder.

Özgür Özel'in Ayşenur'un cenazesindeki tepkisi

Burası bir cenaze. Özgür bey keşke bu konuşmayı şehidin babasının yanında yapmasaydı. Cenaze adabına uygun davranılsaydı. Kuşkusuz herkesin mesaj Ayşenur'un şehadetini selamlamaktı. Özgür bey iki hata yaptı biri Ayşenur'un fedakarlığını bir ideolojiye indirgedi. Bu doğru bir şey değil. Gazze bir insanlık meselesidir. İkincisi cenazeler siyasi partilerin nutuk atacağı yer değil. Devleti temsil eden makam duygu ve düşünceleri paylaşıyor. Oradaki en üst makam Meclis başkanlığı makamıdır. Herhangi bir siyasi indirgeme yapmadan Ayşenur'un, insani değerlerin safında konuşuyor. Zaten siyasi bir konuşma yapılmıyor. Devlet hayatının standartlarını Özgür Bey koymuyor.

as.jpg

Anayasa'nın ilk 4 maddesi

Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili tartışmamız yoktur. Değişiklik tartışması gündemimizde yoktur. Sivil bir anayasa istiyoruz. Darbe anayasasından kurtulmak istiyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili tartışma konusu söz konusu değildir.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar