Sabancı Vakfı’ndan Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel anlamlı bir mesaj: “Sen kız, biz yanındayız”

Sabancı Vakfı, 50. yılında 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü için anlamlı bir film yayınlayarak kız çocuklarının eğitim ve eşitlik mücadelesine dikkat çekti.

#SenKızBizYanındayız mesajıyla hazırlanan filmde, kız çocuklarının toplumsal normlara karşı durmaları ve haklarını savunmaları için cesaretlendirici mesajlar veriliyor.

50 yıldır kadınlar ve kız çocukları başta olmak üzere herkesin eşit haklardan yararlandığı bir toplum yaratmayı hedefleyen Sabancı Vakfı, filmde kız çocuklarının eğitim hakkı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve birey olma konularında yanlarında olduğunu vurguluyor. Kız çocuklarının yaşadıkları zorluklarla mücadele ederken yalnız olmadıklarını hissetmeleri amaçlanıyor.

“Kız ki büyüsün hayallerin, kız ki değiştir”

Sabancı Vakfı, film aracılığıyla “Kız ki büyüsün hayallerin, kız ki değiştir” diyerek her kız çocuğunun kendi yolunu çizebilmesi için anlamlı bir çağrıda bulunuyor. Film, cehalet ve eşitsizliklere karşı kız çocuklarının haklarını savunmalarını teşvik ediyor.

TBWA/Istanbul imzasını taşıyan filmin yönetmenliğini Yiğit Karagöz üstlenirken, yapımını Organic Film gerçekleştiriyor.

Sabancı Vakfı, kız çocuklarının eşitlik meselesinin bireysel bir hak değil, toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirtiyor. Kız çocuklarının fırsat eşitliğine sahip olmalarının, ülke gelişimi açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan vakıf, bu amaçla çalışmalarına devam edeceğini ifade ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar