Açık Radyo artık resmen 'kapalı': ''Kainatın tüm seslerine açık kalacaktır!''

Açık Radyo artık resmen 'kapalı': ''Kainatın tüm seslerine açık kalacaktır!''
30. yayın yılına girecek olan Açık Radyo’nun RTÜK tarafından karasal yayın lisansı iptal edildi. Radyo, bugün saat 13.00 itibarıyla karasal yayınının kesileceği kaydedildi. Radyo çalışanları, vedayı "kısa bir ara" olarak tanımlarken o anlarını paylaştı

Açık Radyo, Kasım ayında 30. yayın yılına girmeye hazırlanırken, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından karasal yayın lisansı iptal edildi. İptal kararı sonrası, radyonun karasal yayınının kesileceği duyuruldu.

24 Nisan’da "Açık Gazete" programında kullanılan ‘Ermeni soykırımı’ ifadesi nedeniyle RTÜK, Açık Radyo'ya 5 kez program durdurma cezası vermişti. Radyonun bu cezalara uymadığı gerekçesiyle lisansı iptal edildi.

Açık Radyo, yayın durdurma ve para cezası kararına karşı Ankara 21. İdare Mahkemesi'nde dava açmıştı. Mahkeme, ilk olarak yürütmeyi durdurma kararı vermiş, ancak RTÜK'ün itirazı sonrasında radyo yayına devam etmişti. Ancak 27 Eylül 2024'te mahkeme, "yürütmenin durdurulması isteminin reddine" karar vererek Açık Radyo'ya bildirimde bulundu.

Radyo, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, karasal yayının 13.00 itibarıyla kesileceğini duyurdu. Açık Radyo, gelişmeleri duyurmak için dinleyicilerini takip etmeye davet etti. Ayrıca, bugün saat 17.30’da Tophane'deki binası önünde konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyecek.

#AçıkRadyoAçıkKalmalı, #AçıkRadyoSusturulamaz

Son günlerde sosyal medyada birçok kişi #AçıkRadyoAçıkKalmalı ve #AçıkRadyoSusturulamaz etiketleriyle dayanışma mesajları verdi.

''Açık Radyo böyle veda etti''

Gazeteci Hilmi Hacaloğlu, veda anlarını sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı:

''Açık Radyo böyle veda etti. Son anlar instagram hesabından yayınlandı. Son konuşan Ömer Madra oldu En son çalınan şarkı da beklendiği gibi Beach Boys'tan Good Vibrations oldu. Bu adaletsizlik umarım en kısa zamanda aşılır ve Açık Radyo geri döner!.''

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar