Muğla'da Yunan sahil güvenlik botu ile süratli bot arasında kovalamaca!

Muğla'da Yunan sahil güvenlik botu ile süratli bot arasında kovalamaca!
Yunan sahil güvenlik botu, Muğla'da süratli bir botu kovalayarak Türk' kara sularını ihlal' etti. Sahil Güvenlik Komutanlığından ise yaşanan olaya ilişkin açıklama geldi.

Muğla'da Akyarlar denizinde Yunanistan'a ait sahil güvenlik güçleri ile içerisinde 1 kişinin bulunduğu süratli bir bot arasında kovalamaca yaşandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise "Yunan sahil güvenlik unsurunun Türk kara sularını ihlaline" ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada "Sahil güvenlik unsurlarımız olay mahalline derhal intikal etmiş, Yunan sahil güvenlik unsurunun süratle kendi kara sularına döndüğü tespit edilmiştir" denildi.

"Göçmen kaçakçısı..."

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün, 112 Acil Çağrı Merkezinden 'Bodrum Akyarlar Meteor Koyu'nda bir lastik botun karaya çıktığı ve 1 şahsın ormanlık alana kaçtığı' ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal 2 sahil güvenlik botu sevk edilmiş ve ihbar Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına iletilmiştir. Görevlendirilen sahil güvenlik unsurlarımız olay mahalline derhal intikal etmiş, Yunan sahil güvenlik unsurunun süratle kendi kara sularına döndüğü tespit edilmiştir. Ormanlık alana kaçan ve göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen şahsı bulmak maksadıyla başlatılan arama çalışmalarına devam edilmektedir."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar