İstanbul'da kuvvetli yağış alarmı! AKOM ve AFAD, sel ve su baskını için peş peşe uyardı

İstanbul'da kuvvetli yağış alarmı! AKOM ve AFAD, sel ve su baskını için peş peşe uyardı
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre hafta sonu sağanak yağış İstanbul'u etkisi altına alacak. Mega kentte etkili olması beklenen yağışlara ilişkin AFAD'dan uyarı geldi. Sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Sonbaharın gelmesiyle yağışlı hava İstanbul'da etkisini gösterirken Meteoroloji Genel Müdürlüğünden de son dakika uyarısı geldi.

Mega kentte gece saatlerinde etkisini artırması beklenen yağışların Cumartesi saat 17.00’ye kadar devam etmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), sağanak yağışların yer yer kuvvetli gök gürültülü olmasının da beklendiği bildirildi.

AFAD'dan sel uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji'nin paylaştığı veriler sonrası açıklamada bulundu.

Açıklamada vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını istendi.

gx8qwtvw8aeln4j.jpg

AFAD'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul ilimizde bu akşam batı ilçelerinden başlayarak zamanla İstanbul'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların yarın (Cumartesi) akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olması beklenmektedir.(Başlama-Bitiş zamanı: 20.09.2024 20.40 - 21.09.2024 17.00)

Bu gece saatlerinde sonra Kırklareli kıyıları, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri, Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusu ile gece saatlerinden sonra kuzey kesimleri başta olmak üzere Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. (Başlama-Bitiş Zamanı: 20.09.2024 21.00 - 21.09.2024 18.00)

Uyarı verilen illerimizin Valilik ve İl AFAD Müdürlüklerine mesaj formu ile bilgilendirme yapılmıştır.

Meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir.

Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar