Milli oyuncu Arda Güler dünya basınında geniş yankı buldu

Milli oyuncu Arda Güler dünya basınında geniş yankı buldu
A Milli Futbol Takımı'nın genç yeteneği Arda Güler, EURO 2024 çeyrek final maçında Hollanda'ya karşı yaptığı önemli asist ile dünya basınının dikkatini çekti. Maçın ardından birçok uluslararası spor gazetesi, Güler'in performansını manşetlerine taşıdı

EURO 2024 çeyrek final müsabakasında Hollanda'ya karşı aldığımız 2-1'lik yenilginin ardından maçı 1 asist ile bitiren A Milli Takım'ın dünyaca ünlü genç yıldızı Arda Güler, dünya basınında yeniden gündem oldu.

"Türkiye için sihrini yaptı"

İspanyol spor gazetesi Diario AS, "Türkiye için sihrini yaptı" başlığıyla Arda Güler'in maçtaki rolünü övdü. Güler'in sağ ayağıyla yaptığı kritik orta, Samet Akaydın'ın attığı golün arkasındaki kilit pas olarak değerlendirildi.

"Çılgın bir orta!''

Marca, "Çılgın bir orta! Arda Güler’in sağ ayağıyla yaptığı orta. Bir yay gibiydi. Topu ortaladığında defans oyuncuları ve kaleci Verbruggen’i tereddüt ettirdi ve Samet Akaydın kafa vuruşuyla Türkiye’yi öne geçiren golü attı. Çılgın bir ortaydı" şeklinde Arda Güler'in performansını övdü.

''Ne ortaydı ama!''

İtalya'dan La Gazzetta Dello Sport ise, ''Ne ortaydı ama! Arda’nın sağ ayağıyla verdiği kavis ve sonrasında gelen gol.'' ifadelerini kullandı.

''Berlin stadyumunu ayağa kaldırdı"

Mundo Deportivo ise, "Arda Güler’in sağ ayağıyla ikinci direğe yaptığı orta ve Akaydın’ın golü Berlin stadyumunu ayağa kaldırdı" ifadelerini kullandı. Hollandalı gazete AD, "Dahi Arda’nın şaşırtan asisti" başlığı altında Türkiye'nin golüne olan katkısını vurguladı.

"Berlin’de Türk lokumu''

İngiliz Daily Mail, "Berlin’de Türk lokumu. Türkiye bir ritim buldu ve orta sahaya hakim olmaya başladı. Her ataklarına gürültü patlamaları eşlik etti. Samet Akaydın’ın açılış golü, Güler’in lezzetli ve alaycı bir ortasıyla geldi" yorumunu yaptı.

Gözyaşlarına hakim olamadılar

Maçın ardından Türk Milli Takımı oyuncuları büyük üzüntü yaşarken, Arda Güler takım arkadaşlarını teselli ettiği görüntülerle dikkat çekti. Deneyimli oyuncuları ve genç yetenekleriyle takımın birleşmesine katkı sağlayan Güler, performansıyla da göz doldurdu.

Arda Güler'in bu çeyrek final performansı, Türk futbolseverlerin ve uluslararası spor medyasının takdirini kazandı. EURO 2024'e damgasını vuran genç oyuncu, gelecekte de Türk Milli Takımı'nın önemli bir parçası olmaya aday görünüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar