Fatih'te katledilen İkbal Uzuner için 'keşke İslam'a göre yaşasaydı' diyen Sofuoğlu'na Akif Beki'den tepki

Fatih'te katledilen İkbal Uzuner için 'keşke İslam'a göre yaşasaydı' diyen Sofuoğlu'na Akif Beki'den tepki
Fatih'te Semih Çelik tarafından vahşice katledilen 19 yaşındaki İkbal Uzuner için, "Keşke İslam'a göre yaşasaydı, başına bunlar gelmezdi" diyen Ebubekir Sofuoğlu'na Karar yazarı Akif Beki'den sert tepki geldi.

İstanbul Fatih’te meydana gelen kadın cinayetleri, Türkiye’yi derinden sarstı. Cinayeti işleyen 19 yaşındaki Semih Çelik, ilk olarak, eski sevgilisi olduğu belirtilen Ayşenur Halil’i Eyüpsultan’daki evinde boğazını keserek öldürdü, ardından 19 yaşındaki sevgilisi İkbal Uzuner ile Edirnekapı surlarına çıktı. Burada Uzuner’i bıçaklayarak öldürdükten sonra, başını ve vücudunun parçalarını surlardan aşağı attı. Daha sonra kendisi de boğazına ip bağlayarak surlardan atlayıp intihar etti.

"İslam hassasiyeti ile yetiştirilmiş olsaydı..."

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eğer bu kızcağız İslam hassasiyeti ile yetiştirilmiş olsaydı kendisine namahrem olan bu katille hiç tanışmayacaktı bile ve şu an hayattaydı" dedi.

Sofuoğlu'nun paylaşımı bu şekilde:

Katillere en ağır cezalar verilsin mi? Verilsin tabii ki, geç bile kalındı.

Ama bu asıl çözüm değil, sivrisineği öldürmektir. Aslolan bataklığı kurutmaktır.

Onun için de Allah'ın rızasına uygun yaşamaktır. Eğer bu kızcağız İslam hassasiyeti ile yetiştirilmiş olsaydı kendisine namahrem olan bu katille hiç tanışmayacaktı bile ve şu an hayattaydı.

İslami hassasiyetler çiğnenmeye devam ettikçe, tabii ki istemiyorum ama bu acı hadiselerle ne yazık ki karşılaşmaya da devam edeceğiz.

Gördüğünüz gibi batıdan ithal ettiğiniz şeytanın kanunları masumları koruyamıyor ve İslami kanunlar hiçbir şekilde yürürlükte olmamasına rağmen yine bir yığın it sürüsü hala İslam'ı suçluyor.

Neymiş efendim; baskı varmış, gençler baskıdan kurtulmaya çalışıyorlarmış diye hiçbir gerçek temeli olmayan saçma sapan iddialarla, çocukların asıl katline sebep olan o batının şeytan kanunlarının sebep olduğu cinayetleri bu şekilde gizlemeye çalışıyorlar.

sofuoglu.png

"Şeriat savunucusu kisvesine bürünen böylelerinin şerrinden Allah'a sığınırsınız"

Karar yazarı Akif Beki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ebubekir Sofuoğlu'na tepki gösterdi. Beki, "Sözüm ona din, iman, şeriat savunucusu kisvesine bürünen böylelerinin şerrinden Allah'a sığınırsınız" dedi.

Beki'nin paylaşımı bu şekilde:

Hunharca katledilen 19 yaşındaki kızın ve ailesinin imanına, yaşamına dil uzatıyor. Suçu öldürülende arıyor. Ne aileyi ne kızı tanıyor üstelik.

Hangi din, hangi inanç, hangi ahlâk, hangi Allah korkusu buna izin verir?

Kaale almaya değmez ama çoğaldı bu sipsipullahlar ve pervasızlaştılar.

Sözüm ona din, iman, şeriat savunucusu kisvesine bürünen böylelerinin şerrinden Allah'a sığınırsınız.

Hukuk olsa yılankavi dillerini başkalarının dinine, imanına, ahlâkına şeytanca uzatabilirler miydi?

beki.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar