CHP'li Yontar, meme kanserinde erken teşhise dikkat çekti; peruğunu çıkardı

CHP'li Nurten Yontar, TBMM'de Genel Kurulu'nda 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayına dikkati çekmek için kanser tedavisinin devam ettiğini belirtip peruğunu çıkardı.

TBMM Genel Kurulu, İsrail gündemiyle kapalı oturumunun ardından Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, gündem dışı söz alarak, meme kanserinde erken teşhisin önemi için belirlenen 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayına dikkat çekti.

Yontar, Sağlık Bakanlığı'nın, yerel yönetimler, üniversiteler ve sağlık kuruluşlarıyla iş birliği yaparak kadınların meme kanseri konusunda farkındalığının arttırılması gerektiğini belirtti.

Peruğunu çıkardı, vekiller ayakta alkışladı

Yontar, kendisinin de meme kanseri olduğunu, tedavisinin devam ettiğini belirterek, kafasındaki peruğu çıkardı. Yontar'ı, bütün milletvekilleri ayakta alkışladı.

Yontar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısı ergenlikten itibaren yaş sınırı olmaksızın her kadına uygulanabilmelidir. HPV aşısını rutin olarak uygulayan ülkelerde yapılan araştırmalarda bu kanserden yüzde 80 korunduluğunu göstermiştir. Rahim kanserine yakalanmamak için HPV aşısının ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı'ndan karşılanması büyük önem taşımaktadır."

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar